header

מתכון לקינוח כדורי גבינה בסירופ דבש חם - גולאב ג'אמון

מתכון לקינוח הודי מסורתי, גולאב ג'אמון הנאכל בחגים ובאירועים משמחים שונים. השילוב המעניין בין הגבינה לסירופ הדבש יוצר חוויית טעמים מיוחדת הישר מהודו שאתם פשוט חייבים לנסות.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לקינוח כדורי גבינה בסירופ דבש חם - גולאב ג'אמון
רכיבים לגולאב ג'אמון - כדורי גבינה:
אבקת חלב - 450 גר'
חמאה - 50 גר'
קמח לבן - 1 כוס (או קמח תופח)
שמנת חמוצה - 2 גביעים
הל - 2 כפיות (טחון)
אבקת אפייה - ½ שקית (לוותר על השלב הזה במידה ומשתמשים בקמח תופח )
מלח - ½ כפית
מרגרינה - 200 גר' (לטיגון)
רכיבים לסירופ:
סוכר - 5 כוסות
מים - 5 כוסות
מי ורדים - 5 טיפות
אופן הכנת הגולאב ג'אמון - כדורי גבינה:
  1. ערבבו בקערה את המצרכים לכדורים ולושו כ-10 דקות עד ליצירת בצק אחיד.
  2. הכינו מהבצק כדורים קטנים בקוטר של כ-2 ס"מ. השאירו את הכדורים לנוח במשך חצי שעה.
  3. לבינתיים הכינו את הסירופ.
  4. חממו את המרגרינה בסיר נפרד, וטגנו בה את הכדורים תוך גלגול עד להשחמתם.
  5. סיפגו את עודפי השמן והעבירו את הכדורים המטוגנים לסיר הסירופ לטבילה קצרה.
  6. הניחו לשאריות הסירופ לנטוף, והגישו את הכדורים הטעימים.
אופן הכנת הסירופ:
  1. ערבבו את המרכיבים לסירופ בסיר, הביאו לרתיחה והנמיכו את הלהבה.
מקור: רחלי סטמקר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.