מתכון למנה פשוטה להפליא בעלת טעמים מוכרים המשלבים מזרח, מערב והרבה ים תיכון. מתכון מושלם לארוחת הצהריים או לארוחת ערב חגיגית.
אופן הכנת הפסטה:
-
בסיר גדול, בשלו את הפסטה עד לרמת אל-דנטה.
-
במחבת עמוקה חממו את שמן הזית על אש בינונית וטגנו בו את השום, האנשובי ואת העלים מ-2 ענפי רוזמרין, עד שהאנשובי ימס לתוך השמן. הוסיפו את הצ'ילי הגרוס.
-
הוסיפו את העגבניות ובשלו במשך 10-15 דקות, עד שהן יתבשלו היטב. טעמו ותקנו את התיבול.
-
הגבירו את הלהבה לבינונית-גבוהה והוסיפו את גרגרי החומוס ואת כוסות המים הרותחים. הוסיפו את העלים מענף הרוזמרין האחרון והביאו לרתיחה עדינה.
-
הוסיפו את הפסטה המוכנה, יחד עם מעט ממי הבישול שלה. ערבבו היטב והשאירו על האש לשתי דקות נוספות.
-
הגישו עם גבינת פרמז'ן מגורדת.
מקור: דניאלה ברק