מתכון ההמבורגר החריף הזה מגיע אלינו ישר מצפון אפריקה. כבש עסיסי בכיסוי אריסה מפלפלים ירוקים חריפים. מתכון טעים ונהדר לאמיצים במיוחד!
אופן הכנת ההמבורגר כבש:
-
הדליקו גריל, או חממו מחבת סטייקים.
-
בקערה בינונית, ערבבו את הבשר הטחון עם אורז מבושל, ביצה, ו-¼ כוס בצל ירוק. הוסיפו 1 כפית מלח ו-½ כפית של פלפל שחור, ולושו את הבשר והתערובת.
-
גבשו את הבשר ל-12 קציצות, בערך 2 ס''מ עובי. הברישו את הקציצות עם שמן זית.
-
בשלו את הקציצות מעל אש בינונית, הפכו מדי פעם, עד שהן נעשות חומות ומבושלות, במשך כ-6 דקות.
-
בשלו את הקציצות מעל אש בינונית, הפכו מדי פעם, עד שהן נעשות חומות ומבושלות, במשך כ-6 דקות.
-
הוסיפו ¼ כוס של שמן זית והמשיכו לעבד עד שנוצרת תערובת גושית. הוסיפו לאריסה מלח לפי הטעם.
מקור: יצחק ברגל