header

מתכון להמבורגר כבש עם אריסה ירוקה בסגנון תוניסאי

מתכון ההמבורגר החריף הזה מגיע אלינו ישר מצפון אפריקה. כבש עסיסי בכיסוי אריסה מפלפלים ירוקים חריפים. מתכון טעים ונהדר לאמיצים במיוחד!

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון להמבורגר כבש עם אריסה ירוקה בסגנון תוניסאי
רכיבים להמבורגר כבש:
בשר כבש - 450 גר' (טחון)
אורז לבן - 120 גר' (מבושל)
ביצה - 1 (גדולה, מעורבבת)
כוסברה - 120 גר'
מלח - לפי טעם
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - 60 מ"ל (בנוסף לשמן לבישול)
פלפלים - 4 (ירוקים חריפים/חלפניו, פרוסים דק)
פלפל ירוק - 2 (קצוץ גס)
בצלים ירוקים - 2 (קצוץ גס)
שן שום - 1 (מרוסקת)
לחם - 1 (נאן חם, להגשה)
עגבניות - 2-3 (קצוצות, להגשה)
אופן הכנת ההמבורגר כבש:
  1. הדליקו גריל, או חממו מחבת סטייקים.
  2. בקערה בינונית, ערבבו את הבשר הטחון עם אורז מבושל, ביצה, ו-¼ כוס בצל ירוק. הוסיפו 1 כפית מלח ו-½ כפית של פלפל שחור, ולושו את הבשר והתערובת.
  3. גבשו את הבשר ל-12 קציצות, בערך 2 ס''מ עובי. הברישו את הקציצות עם שמן זית.
  4. בשלו את הקציצות מעל אש בינונית, הפכו מדי פעם, עד שהן נעשות חומות ומבושלות, במשך כ-6 דקות.
  5. בשלו את הקציצות מעל אש בינונית, הפכו מדי פעם, עד שהן נעשות חומות ומבושלות, במשך כ-6 דקות.
  6. הוסיפו ¼ כוס של שמן זית והמשיכו לעבד עד שנוצרת תערובת גושית. הוסיפו לאריסה מלח לפי הטעם.
מקור: יצחק ברגל
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.