מתכון ההמבורגר האקזוטי הזה לא רק טעים מאוד, הוא גם בריא יותר והרבה פחות משמין מההמבורגר הסטנדרטי. הרכות והטעם המשובח, הם אלה שהופכים את המנה המדהימה, למתכון מנצח.
אופן הכנת ההמבורגר עוף:
-
בקערה גדולה, ערבבו עוף, פירורי לחם, ⅔ כוס בצל, סלרי, חלבוני ביצה, ו-2 כפיות של שמן שומשום. הוסיפו 2 כפיות מלח ו-2 כפיות פלפל. מתוך העיסה גבשו 8 קציצות שוות בגודלן. הניחו את הקציצות, כאשר הן מופרדות בנייר אפייה וקררו במקרר, למשך שעה לפחות.
-
בקערה קטנה, ערבבו ממרח מיסו, 2 כפיות סוכר חום ו-2 כפיות חומץ. חלקו את התערובת לשתיים, בשתי קערות נפרדות (אחת לבישול ושנייה לפיזור על המנה).
-
בקערה גדולה, שימו יחד את הגזר ואת מה שנשאר מהבצל, שמן השומשום, הסוכר החום, ומהחומץ. שימו בצד.
-
חממו את הגריל/מחבת הטיגון לחום בינוני. צלו את הלחמניות על הצד שנחתך, למשך כ-2 דקות. העבירו לצלחת. רססו שמן על הבורגרים וצלו אותם, למשך כ-6 דקות בכל צד.
-
הברישו את הבורגרים עם ממרח מיסו מהקערה הראשונה, הפכו וצלו למשך כדקה וחצי נוספות. חזרו ועשו זאת גם לצד השני.
-
הניחו את הבורגרים על הלחמנייה התחתונה, כסו בסלט גזר, הוסיפו זרזיף ממרח מיסו מהקערה השנייה, וסגרו את הלחמנייה.
מקור: יצחק ברגל