header

מתכון להמבורגר עוף יפני עם סלט גזר

מתכון ההמבורגר האקזוטי הזה לא רק טעים מאוד, הוא גם בריא יותר והרבה פחות משמין מההמבורגר הסטנדרטי. הרכות והטעם המשובח, הם אלה שהופכים את המנה המדהימה, למתכון מנצח.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
מתכון להמבורגר עוף יפני עם סלט גזר
רכיבים להמבורגר עוף:
עוף טחון - 900 גר'
פירורי לחם - 240 גר' (חיטה מלאה)
בצל - ⅓1 כוסות (בינוני, קצוץ)
סלרי - 2 (גבעולים קצוצים)
שמן שומשום - 45 מ"ל
מלח - 2 כפיות
פלפל שחור - 2 כפיות
ממרח מיסו - 120 גר'
סוכר חום - 45 גר'
חומץ - 110 מ''ל
גזר - 480 גר'
תפוחים - 2 (אדומים, חתוכים לרבעים ופרוסים לפרוסות דקות)
לחמניות - 8 (חצויות)
אופן הכנת ההמבורגר עוף:
  1. בקערה גדולה, ערבבו עוף, פירורי לחם, ⅔ כוס בצל, סלרי, חלבוני ביצה, ו-2 כפיות של שמן שומשום. הוסיפו 2 כפיות מלח ו-2 כפיות פלפל. מתוך העיסה גבשו 8 קציצות שוות בגודלן. הניחו את הקציצות, כאשר הן מופרדות בנייר אפייה וקררו במקרר, למשך שעה לפחות.
  2. בקערה קטנה, ערבבו ממרח מיסו, 2 כפיות סוכר חום ו-2 כפיות חומץ. חלקו את התערובת לשתיים, בשתי קערות נפרדות (אחת לבישול ושנייה לפיזור על המנה).
  3. בקערה גדולה, שימו יחד את הגזר ואת מה שנשאר מהבצל, שמן השומשום, הסוכר החום, ומהחומץ. שימו בצד.
  4. חממו את הגריל/מחבת הטיגון לחום בינוני. צלו את הלחמניות על הצד שנחתך, למשך כ-2 דקות. העבירו לצלחת. רססו שמן על הבורגרים וצלו אותם, למשך כ-6 דקות בכל צד.
  5. הברישו את הבורגרים עם ממרח מיסו מהקערה הראשונה, הפכו וצלו למשך כדקה וחצי נוספות. חזרו ועשו זאת גם לצד השני.
  6. הניחו את הבורגרים על הלחמנייה התחתונה, כסו בסלט גזר, הוסיפו זרזיף ממרח מיסו מהקערה השנייה, וסגרו את הלחמנייה.
מקור: יצחק ברגל
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.