דגני הבוקר האלה הם פשוט עוגיות שוקולד צ'יפס מיניאטוריות השוחות בחלב, כדי לא להשחית את הילדים לגמרי, המתכון הבא מציע תחליף בריא יותר לדגנים האהובים.
אופן הכנת הדגני בוקר עוגי:
-
חממו מראש תנור לחום של 180° מעלות.
-
ערבבו את הקמח המלא, שיבולת השועל, הסודה ושתייה והמלח בקערה קטנה.
-
טרפו את החמאה, הסוכר, הסוכר החום והוניל בקערת מיקסר גדולה, במשך 3-5 דקות עד להגעה למרקם קרמי. הוסיפו את הביצה וטרפו היטב.
-
טרפו בהדרגה את תערובת הקמח לתוך התערובת הנוזלית. ערבבו פנימה את שבבי השוקולד.
-
חלקו את הבצק לשני חלקים, הניחו כל אחד מהם על נייר אפייה וגלגלו אותו לצורת נקניק ארוך בעובי 2 ס"מ. עטפו את נקניק הבצק בנייר האפייה וגלגלו אותו כך שצורתו העגולה תישמר. הכניסו את הבצק למקפיא למשך 20 דקות.
-
בעזרת סכין חדה, חתכו עוגיות קטנות מנקניקי הבצק, בעובי של ½ ס"מ, וסדרו אותן על תבנית עם נייר אפייה.
-
אפו למשך 5-6 דקות, הניחו לדגנים להתקרר ושמרו במיכל אטום.
מקור: רונית גוזלן