אין מי שלא אוהב את ריבועי הקינמון הפריכים והמתוקים. עם מתכון הסיני מיניז תוכלו להכין את דגני הבוקר האהובים ממש אצלכם במטבח!
אופן הכנת הסיני מיניז:
-
חממו מראש תנור לחום של 180° מעלות.
-
ערבבו את הקמח המלא, הקמח, הסודה לשתייה והקינמון בקערת מעבד המזון. ערבבו היטב והוסיפו את החמאה, הסוכר החום, הסוכר הלבן, הוניל והדבש.
-
הפעילו את מעבד המזון עד שהבצק הופך לצורת כדורים קטנים, ואז הוסיפו את החובצה וערבלו עד שהבצק הופך לכדור אחד. הבצק אמור להיראות יבש ומתפורר.
-
חלקו את הבצק לשני חלקים, והניחו אחד מהם על משטח מקומח. כסו את הבצק בנייר אפייה, ורדדו אותו דרך נייר האפייה עד שיגיע לעובי של מטבע. הסירו את נייר האפייה.
-
ערבבו בקערה אחת כף סוכר לבן עם כפית קינמון, ובקערה נוספת המיסו את החמאה. מרחו את החמאה על רדיד הבצק, ופזרו מעליו את תערובת הסוכר והקינמון.
-
חתכו את רדיד הבצק לריבועים קטנים בגודל לבחירתכם, וסדרו אותם על תבנית מכוסה בנייר אפייה. חוררו בעדינות את הריבועים עם מזלג. חזרו על כל התהליך עם שארית הבצק.
-
אפו את ריבועי הבצק במשך 9-13 דקות, עד שהם מקבלים צבע זהוב עדין, הניחו להם להתקרר ואחסנו במיכל אטום.
מקור: רונית גוזלן