דגני הבוקר לא חייבים להיות מלאים בסוכר, ניתן להכין גם דגני בוקר בריאים ומזינים, כמו במתכון דגני הבוקר שלפניכם המבוססים על סובין.
אופן הכנת הברנפלקס:
-
חממו מראש תנור לחום של 180° מעלות.
-
סננו את כל המרכיבים היבשים לתוך קערה, ערבבו היטב, הוסיפו את הנוזלים ובחשו עד ליצירת בצק.
-
הניחו פיסת נייר אפייה על משטח יציב, והעבירו חצי מכמות הבצק למרכזו.
-
שטחו את הבצק וכסו אותו בניילון נצמד. רדדו את הבצק דרך הניילון עד שיהפוך לדק במיוחד.
-
הסירו את הניילון והעבירו את הבצק, יחד עם נייר האפייה, לתנור למשך 5 דקות.
-
המשיכו לאפות עד 5 דקות נוספות, אך בדקו את הבצק לעיתים קרובות, עד שהבצק ידמה לפתית סובין ענק. הוציאו את הבצק מהתנור והניחו לו להתקרר. חזרו על התהליך עם המחצית השנייה של הבצק. לאחר אפיית שארית הבצק, הנמיכו את טמפרטורת התנור ל-135° מעלות.
-
קרעו את יריעות הסובין לחתיכות בגודל הרצוי לכם, פזרו אותן על תבנית עם נייר אפייה ואפו אותן במשך 20 דקות נוספות. ערבבו והפכו את הפתיתים מדי 5 דקות. הניחו לפתיתים להתקרר ואחסנו במיכל סגור.
טיפ השף:
ניתן לשדרג ע''י הוספת סוגים שונים של פירות יבשים או/ו אגוזים קלויים.
מקור: רונית גוזלן