כולנו מכירים את הגולאש ההונגרי המסורתי, אך לא מספיק אנשים מכירים את התבשיל העשיר הבא שנקרא על שמו של המחזאי, העיתונאי והסופר ההונגרי – מור יוקאי. עם שעועית, ירקות ובשר, המנה הזו תחליף את הגולאש ותהפוך לאהובה על כל בני המשפחה.
רכיבים לתבשיל שעועית ובשר:
אופן הכנת התבשיל שעועית ובשר:
-
השרו את השעועית במים במשך הלילה.
-
חתכו את הפלפל האדום, הגזר והעגבנייה לקוביות, חממו שמן בסיר גדול ועל להבה בינונית וטגנו בו את הבצל.
מקור תמונה:
jabb
-
הוסיפו לסיר עם הבצל את השום, קוביות הפלפל המתוק ואת פרוסות שורשי הפטרוזיליה והסלרי.
-
כשהבצל יתחיל להשחים, הוסיפו לסיר את קוביות העגבנייה וערבבו היטב. הוסיפו את קוביות הנקניק ובשר הצלעות, טגנו קלות והוסיפו את השעועית והמים.
-
הוסיפו למרק מעט מלח ופפריקה, ובשלו אותו עד שהשעועית תתחיל להתרכך (בין שעה לשעתיים).
-
הוסיפו למרק את כף הקמח, בשלו במשך 10 דקות נוספות, חלקו לצלחות הגשה ועטרו עם עלה דפנה.