השילוב של קינמון ותפוח ידוע מאז ומתמיד כשילוב מנצח וטעים להפליא, אז למה שלא להפוך אותו לחטיף פריך שכולו על טהרת השילוב הזה? כדי להכין את טבעות תפוח אלו תזדקקו במתכון זה לחותכי עוגיות עגולים בכמה גדלים או לחולץ עבור ליבת תפוח.
רכיבים לטבעות תפוחי עץ וקינמון:
אופן הכנת הטבעות תפוחי עץ וקינמון:
-
ערבבו את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, המלח, והקינמון בקערה גדולה והניחו בצד.
-
בקערה קטנה יותר, טרפו היטב את הביצה יחד עם הריוויון.
-
פרסו את התפוחים לפרוסות בעובי של 2-3 סנטימטרים. צרו טבעות תפוחים בגדלים שונים מכל פרוסה שכזאת בעזרת חותכי העוגיות. פרוסות בהן נמצאת ליבת התפוח, היכן שנמצאים הגרעינים, הסירו וזרקו לפח. לחלופין, ניתן להוציא את ליבת התפוח, כך שהתפוח יהיה חלול במרכזו, ולפרוס אותו לפרוסות.
-
עטפו את טבעות התפוחים בנייר סופג לספיחת נוזלים ולחות עודפת.
-
חממו את השמן במחבת בחום גבוה והוסיפו את תערובת הביצה והריוויון לתוך קערת הקמח הגדולה וערבבו היטב ליצירת בלילה אחידה.
-
טבלו כל טבעת תפוח בבלילת הקמח והריוויון, נערו אותה מעט על צד הקערה, להסרת עודפי הבלילה המטפטפים והעבירו למחבת.
-
טגנו את הטבעות בקבוצות קטנות, והפכו אותם תוך כדי להשחמה משני הצדדים.
-
ברגע שטבעות התפוח הפכו לזהובות ופריכות הוציאו אותן מהמחבת אל צלחת מרופדת בנייר אפייה.
אופן הכנת הציפוי:
-
ערבבו בצלחת שטוחה את הסוכר והקינמון לציפוי הטבעות.
-
המתינו מעט, טבלו את טבעות התפוח בצלחת הסוכר והקינמון משני הצדדים. הגישו חם.
מקור: שמרית יפה