שילוב של שוקולד ובשר אינו חדש, ומסעדות יוקרה רבות כיום החיו את המורשת הייחודית של השוקולד ושילבו אותו במנות דגל טעימות וממכרות. המתכון הבא לרוטב שוקולד פרווה עבור סטייקים יאפשר לכם להכין מנה עם רוטב נימוח במיוחד שמשתלב בצורה מדהימה עם מרקמו של הבשר, ואתם תתקשו לחזור למתכוני רוטב מסורתיים אחריו.
אופן הכנת הרוטב שוקולד:
-
חממו את השמן בסיר קטן על להבה בינונית-גבוהה והוסיפו לו את הבצל הקצוץ. בשלו במשך כדקה.
-
מזגו לתוך הסיר יין וחומץ בלסמי, הנמיכו את הלהבה לבינונית וערבבו במשך 3-4 דקות, עד שהרוטב יקבל מרקם של סירופ.
-
הוסיפו לסיר הרוטב את הרוזמרין וציר הבקר, בשלו במשך כדקה, הגבירו את הלהבה לבינונית-גבוהה והוסיפו את השוקולד.
-
ערבבו את הרכיבים בסיר עד שהשוקולד יימס והרוטב יקבל מרקם סמיך. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם והגישו חמים לצד סטייק, או מנות של צלי בקר.
אופן הכנת הסטייק:
-
צלו את בשר הסטייק על מחבת פסים או על מנגל למידת העשייה האהובה עליכם, והגישו יחד עם רוטב השוקולד.