עוגה כזאת עוד לא ראיתם ולא הכנתם! הקינוח היפהפה הזה, שנראה כמו תוצר של קונדיטוריית בוטיק, הרבה יותר פשוט ממה שאתם מדמיינים: הבסיס הוא עוגת שוקולד פשוטה, עסיסית וטעימה, מעליו יש ציפוי מי ורדים מתוק ועדין אשר עליו מודבקות חתיכות "שיש" פריך משוקולד לבן. המתכון מורכב משלושה שלבים קלים אותם תוכלו לבצע אחרי שתכינו לעצמכם את המרכיבים הדרושים ואני מוכנה להתערב שהתוצאה תהייה שונה לחלוטין מכל עוגה שהכנתם עד היום!
בגמר ההכנה אתם מוזמנים לשאת אותה אל האורחים ולשמוע את קריאות ההתפעלות! מה שיפה בעוגה הזאת הוא שהיא נראית מושקעת מאוד אך למעשה קל להכין אותה. שלושת המרכיבים העיקריים - העוגה, הציפוי והשיש - מוכנים במהירות ובקלות. אז בפעם הבאה שאתם רוצים להרשים את הסועדים בעוגה שכמוה לא ראו ולא טעמו, עוגת שברי השיש האדומה מבטיחה לענות על הציפיות.
מקור תמונה:
cakewhiz
רכיבים לעוגות שוקולד (ל-2 מרובעות):
אופן הכנת העוגות שוקולד (ל-2 מרובעות):
-
מערבבים הכול בקערה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180° מעלות כחצי שעה או עד שקיסם שנעצתם במרכז העוגה יוצא עם פירורים קטנים בלבד. מוציאים את העוגה להתקרר בחוץ.
-
צפו את הקובייה שנוצרה בציפוי סמיך וטעים (מתכון בהמשך).
אופן הכנת הציפוי:
-
בסיר קטן על אש קטנה ערבבו את החלב, הקמח ושקית אבקת סוכר.
-
חממו את התערובת לחום בינוני תוך ערבוב מתמשך עד שלא יישארו בה גושים.
-
כשהתערובת מתחילה להסמיך ולהידבק לכף הערבוב, הסירו את הסיר מהאש ותנו לו להתקרר לטמפרטורת החדר.
-
הקציפו בקערה את שמן הקוקוס והחמאה עד שמתקבלת תערובת אוורירית.
-
תוך כדי הקצפה הוסיפו בהדרגה שקית אבקת סוכר והמשיכו להקציף עד שהיא נבלעת בתערובת.
-
הוסיפו את התערובת שבסיר (רק אם הגיעה לטמפרטורת החדר!) לתערובת שבקערה.
-
הוסיפו לפחות כפית אחת של סירופ ורדים (או יותר אם אתם רוצים צבע כהה יותר), הקציפו הכול לתערובת אחידה ובדקו האם אתם רוצים להוסיף עוד סוכר.
-
הדביקו על דפנות העוגה חתיכות "שיש" שבורות.
טיפ השף:
* לעוגה לבנה צריך להמיר את השוקולית באינסטנט פודינג וניל, ביחס זהה.
* כאשר אתם יוצרים את המערבולות על השוקולד, אל תשאירו "שלוליות" קטנות של סירופ ורדים, כיוון שהן לא יקפאו יחד עם השוקולד אלא יישארו דביקות. צרו מערבולות עד שפסי סירופ הוורדים הופכים לדקים.
מקור: cakewhiz