אחד הדברים שהופכים את המטבח התאילנדי למוצלח כל כך הוא שילוב מפתיע של טעמים, וזאת בדיוק הסיבה לכך שהסלמון המלוח שמבושל ברטבי הקארי והקוקוס המתוקים יוצר את אחת המנות הפופולריות והמפתיעות במטבח זה, שפשוט אסור לוותר עליהן.
רכיבים למתכון לסלמון בקארי ורוטב קוקוס:
אופן הכנת המתכון לסלמון בקארי ורוטב קוקוס:
-
חממו בסיר קטן את כל המרכיבים למעט חתיכות הסלמון, עמילן התירס ועלי הבזיליקום. ניתן לשנות את המינונים לפי הטעם.
-
חתכו את הדג לרצועות בינוניות או גדולות ובשלו אותו למשך 5 עד 7 דקות. הקפידו להפוך את הדג במהלך הבישול.
-
בזמן שהסלמון מתבשל, מזגו קצת מים לכוס עם מעט עמילן תירס ובחשו עד לקבלת מרקם מבריק. הוסיפו כפית מהתערובת אל הקערה הגדולה.
-
גלגלו את עלי הבזיליקום למעין סיגרים קטנים וקצצו אותם לרוחב. הוסיפו את חתיכות הבזיליקום לתערובת שהכנתם.
-
צקו את הרוטב על רצועות הסלמון והגישו. מומלץ להוסיף למנה גם אורז יסמין או אורז בסמטי.
מקור: חנה זוסמן