עוגת הגבינה הבאה האהובה על רבים, כוללת קמח מלא וניתן להכין אותה ללא מרגרינה. את הסוכר המופיע במתכון אפשר להחליף בסטיביה, בהתאם לכמויות המצוינות.
אופן הכנת הבצק והפירורים:
-
ערבבו את החומרים בקערה ולושו אותם לכדי היווצרות בלילה.
-
אפשרו לבצק לנוח במשך כשעה.
-
לאחר שהבצק נח, שטחו כ-¾ ממנו על תבנית משומנת.
אופן הכנת המלית:
-
הקציפו את החלמונים ו-½ מכוס הסוכר או הסטיביה.
-
לאחר ההקצפה, הוסיפו ¼ כוס נוספת של סוכר ואת יתר החומרים מלבד השמנת להקצפה.
-
ערבבו בעדינות את הקצף עם החומרים ושטחו על גבי הבצק.
-
הקציפו שמנת יחד עם הרבע הנותר מכוס הסוכר, וצקו מעל תערובת הגבינה.
-
הוסיפו לבצק את ¼ כוס הקמח המלא, וצרו באמצעותו פירורים קטנים עם הידיים.
-
פזרו את הפירורים על גבי העוגה.
-
אפו את העוגה בתנור בחום של 180° מעלות, עד להשחמתה.
טיפ השף:
הוסיפו לתערובת הבצק שברי אגוזי פקאן או שקדים לשידרוג הטעם.
מקור: שלומית ר.