print header

10 יתרונות בריאותיים של נקטרינה

המראה המבריק והאדמדם של הנקטרינה עושה לנו חשק עז לסלט פירות צבעוני ומרענן בימי הקיץ החמים האלה. אך היתרונות הגדולים של הנקטרינה לא מסתכמים רק בעסיסיות ובטעם הנפלא שלה, אלא גם בתועלת הבריאותית שהיא מביאה עמה. הפרי הנהדר הזה, שמקורו בסין, עשיר בערכים תזונתיים ובוויטמינים שמסייעים לחיזוק הגוף שלנו ותפקודו, ופשוט הופכים אותו לפרי פלא. אז קחו לכם נקטרינה, שטפו אותה היטב במים, תנו ביס קטן והכירו 10 יתרונות בריאותיים מופלאים שהיא תספק לכם.

1. עוזרת למנוע סרטן:

הנקטרינה היא בעלת תכונות שמסייעות לגוף להילחם בתאים סרטניים. במסגרת מחקר שנערך באוניברסיטת A&M בטקסס, ניתנה לעכברי מעבדה תמצית של פרי הנקטרינה והתגלה שהיא גרמה לגופם של העכברים להילחם בתאי סרטן אגרסיביים - היא אף עודדה את התאים הנגועים להרוג את עצמם. באותו הניסוי הוכח גם שפירות עם קליפה אדומה, כמו הנקטרינה, הם בעלי מאפיינים שעוזרים להם להילחם בצורה יעילה בתאים סרטניים - ככל שהקליפה אדומה יותר, כך הם יעילים יותר.
 

מחקר אחר שנערך בשנת 2013 הוכיח שצריכת 2 מנות נקטרינה או אפרסק בשבוע מורידה משמעותית את הסיכוי לחלות בסרטן השד בקרב נשים אחרי גיל העמידה. כמו כן, היא מפחיתה במידה מסוימת את הסכנה שיתפתחו גידולים סרטניים. מחקר נוסף מראה קשר בין צריכת נקטרינה לייעול התפקוד של מערכת העיכול והפחתת הסיכוי לפתח מחלות הקשורות בה. כך לדוגמה, הנקטרינה קושרת חלק מהרכיבים הנמצאים במיץ המרה ומונעת את חזרתם אל תוך הקיבה, והפעולה הזאת מפחיתה הפרשה של רעלים שעלולים לגרום לסרטן במערכת העיכול.

יתרונות נקטרינה: נקטרינה על עלה

2. ידידותית לחולי סוכרת:

נקטרינות מכילות תרכובות ביו-אקטיביות שמסייעות למנוע השמנה שמקושרת במידה רבה לסוכרת. כמו כן, הן מכילות פחמימות שכמעט לא מעלות את כמות הסוכר בדם ותורמות למאמץ לשמירה על רמה קבועה ונמוכה יחסית. יתרון נוסף באכילת נקטרינה בהקשר של סוכרת הוא התרומה שלה למלחמה בתסמונת מטבולית, שהיא שרשרת תסמינים שמעלה את הסיכוי לחלות בסוכרת מסוג 2 או במחלות לב וכלי דם. עם זאת, ישנם מחקרים שהראו שהנקטרינות מכילות כמות גבוהה של סוכר, אז אם אתם סובלים מסוכרת, עליכם להתייעץ עם רופא לפני שאתם משלבים נקטרינה בתפריט היומי הקבוע שלכם.

3. מסייעת לירידה במשקל:

החומרים הטבעיים הנמצאים בנקטרינה עוזרים לגוף להילחם בדלקות ויוצרים תגובות שרשרת שונות שמסייעות למנוע השמנת יתר. כך לדוגמה, בתוך הנקטרינה ישנן תרכובות שתורמות למאבק בתסמונת מטבולית, שאחת מתופעות הלוואי שלה היא השמנה בטנית. דו"ח שפורסם על ידי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן בארה"ב קבע שרוב הסיבים התזונתיים המצויים בנקטרינה הם מסיסים, ופעולתם העיקרית תורמת לירידה במשקל. כיצד זה נעשה? הסיבים הללו ממירים מים לחומר דמוי ג'ל בתוך המעיים שמונע מכולסטרול ושומן להיספג לתוך הדם, וכך הוא תורם הן לתפקוד התקין של זרם הדם והן לירידה בריאה במשקל.
יתרונות נקטרינה: רגליים על משקל

4. מספקת שכבת הגנה נוספת לגוף:

הנקטרינה מכילה נוגדי חמצון רבים שמסייעים להילחם בתופעה של "נזק חמצוני", שעלולה להוביל לתופעות לוואי שונות, כמו: עייפות, איבוד זיכרון, כאבי שרירים, ירידה באיכות הראייה ועוד. מחקר שנערך בארה"ב מצא שהמרכיבים שבנקטרינה מפחיתים באופן משמעותי את הסיכוי לנזק חמצוני ובכך תורמים לאריכות ימים וחיזוק הגוף.
 
ישנם אנשים שמסיבות כאלה ואחרות נמנעים מאכילה של פירות כמו אפרסק - שהוא האב הקדמון של הנקטרינה, כיוון שהם נרתעים מהמרקם הסיבי של הקליפה שלו. אנו סמוכים ובטוחים שאותם אנשים ישמחו לדעת שלנקטרינה יש יתרון על האפרסק בכל הנוגע להגנה על הגוף - מלבד היותה פרי חלק ועסיסי, הנקטרינה מכילה כמות גדולה של ויטמין A ו-C, וכמות גדולה יותר של אשלגן מאשר באפרסק וההשפעה של הוויטמינים והמינרלים הללו על הגוף שלנו היא חיונית ביותר, כפי שתוכלו לראות בסעיפים הבאים.

5. מונעת היפוקלמיה:

היפוקלמיה היא מחלה המתבטאת במחסור באשלגן בדם. דו"ח שיצא מבית הספר לרפואה של הרווארד הראה שכמות נמוכה של אשלגן עלולה להוביל לחולשה של שריר הלב ולפגיעה בקצב הפעילות שלו. כמו כן, לאשלגן תפקיד חשוב בתהליכים חיוניים רבים בגוף שלנו, כגון: ויסות חומצות ומים ברקמות, בניית השרירים, צמיחת העצמות ושיפור התפקוד של תאי העצב. על כן, מחסור באשלגן כתוצאה מהיפוקלמיה עלול להביא לנזק משמעותי לגוף ולתפקודו - ואיזה מזל שיש לנו את הנקטרינה שהיא מקור עשיר במיוחד לאשלגן! 
יתרונות נקטרינה: פרוסות נקטרינה וסכין על צלחת

6. מורידה את רמת הכולסטרול:

סיבים תזונתיים מסיסים מסייעים בהורדת רמת הכולסטרול בגוף, וכפי שאתם כבר יודעים, הנקטרינה היא מקור עשיר לסיבים מסוג זה. נקטרינה אחת בגודל בינוני מכילה כ-2.2 גרם של סיבים. דו"ח רשמי של משרד הבריאות האמריקני הראה שצריכה של 5 עד 10 גרם של סיבים תזונתיים מסיסים בכל יום עשויה להוריד את רמת הכולסטרול הרע בכ-5%. אחת הדרכים המומלצות לשלב את הנקטרינה בתפריט היומי שלכם כדי להוריד את רמת הכולסטרול, היא להוסיף אותה לארוחת הבוקר לצד דגנים, או לאכול אותה כחטיף בשעות הערב לצד יוגורט או גבינת קוטג'.

7. תורמת לבריאות העור:

הנקטרינה היא מקור עשיר לוויטמין C, שהוא חיוני מאוד לתפקוד השוטף של הגוף, ושומר עליו בריא ויציב. ממחקר שנערך באוניברסיטת אורגון בארה"ב, עלה שוויטמין C מסייע למנוע נזקי עור הנובעים מקרינה אולטרה סגולה (קרינת UV). עוד צויין במסקנותיו שהוויטמין הזה אחראי לסינתזה של קולגן, שהוא חלבון המהווה כ-80% מסך החלבונים בעור הפנים ושומר עליו מפני נזקים. מחקרים נוספים מראים שוויטמין C תורם גם למניעת דלקות וקמטים בעור. אנחנו כבני אדם לא מסוגלים לייצר ויטמין C בעצמנו, לכן עלינו להסתמך על מקורות חיצוניים שיספקו לנו אותו, ונקטרינה היא ללא ספק אחד מהם.
יתרונות נקטרינה: אישה מורחת קרם על הפנים

8. אחראית על תפקוד תקין של תאים:

ויטמין A שנמצא בתוך הנקטרינה מסייע בשיפור התקשורת בין התאים השונים בגוף. הוא מקדם התפתחות של תאים חדשים ומעודד תאים שטרם התפתחו להפוך לרקמות חזקות ויעילות. כמו כן, מחקר שנערך באוניברסיטת פנסילבניה בפילדלפיה הוכיח שמחסור בוויטמין A אצל נשים הרות עלול להגביל את הגדילה וההתפתחות של העובר שלהן. תפקיד חשוב נוסף שאותו ויטמין A ממלא ביעילות הוא ניווט של תאי ה-T הנמצאים במעי שלנו, שהם חלק חשוב ממערכת החיסון, ליעדים שלהם, תוך שיפור ביצועיהם בהתמודדות עם בעיות שונות שמסכנות את בריאות הגוף.

9. משפרת את בריאות העין:

אם ההורים שלכם הכריחו אתכם בילדותכם לאכול כמויות גדולות של גזר בטענה שהוא מחדד את הראייה, אז הם ודאי ישמחו לגלות שהסגולה הזו מיוחסת גם לנקטרינה. מחקר שנערך על ידי בית הספר לרפואה בהרווארד שבדק אילו מאכלים תורמים לחיזוק הראייה, מצא שפרי הנקטרינה מכיל כמויות גבוהות של לוטאין (Lutein) וזקסנטין (Zeaxanthin) שהם פיגמנטים הנמצאים ברשתית העין, וצריכתם מעבה את הרשתית ומחזקת אותה. כמו כן, הפיגמנטים הרבים שיש בנקטרינה תורמים למאבק של הגוף נגד מחלות עיניים מסוכנות, כגון ניוון מקולרי ורטיניטיס פיגמנטוזה.
יתרונות נקטרינה: צילום תקריב של עיניים

10. מורידה את הסיכוי לאנמיה:

אנמיה היא מצב בו הגוף סובל ממחסור בכדוריות דם אדומות, שתפקידן הוא להעביר חמצן לרקמות השונות שמרכיבות אותו. המינרל שאחראי על ייצור של כדוריות דם אדומות הוא ברזל והנקטרינות אמנם מכילות כמויות גדולות שלו - אך אל תחשבו שזה אומר שהן לא לוקחות חלק במאמץ! בתוך הנקטרינה ישנן כמויות גדולות של ויטמין C שבין שלל תפקידיו ניתן למצוא גם סיוע להגברת הספיגה של ברזל בדם. לכן, הכנסת נקטרינה לתפריט היומי שלכם, לצד מאכלים עתירים בברזל, כגון: בשר, דגים, ירקות ירוקים, אגוזים ועוד, תביא להורדה בסיכוי לחלות באנמיה ולשיפור הניצול האפשרי של הברזל והנאה מתרומתו לתפקוד התקין של הגוף. 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.