print header

מה זה כלורופיל ומהם יתרונותיו לגוף?

 כולנו יודעים שתזונה עשירה בירקות עושה טוב לגוף כי היא מכילה שפע של ויטמינים ומינרלים, אך כאשר מדובר על ירקות ירוקים יש לחומרים האלו "שחקן חיזוק" בהיבט הבריאותיים שאתם אולי לא מכירים כל כך... מדובר על חומר בשם כלורופיל, שאולי שמעתם עליו בעבר ואף ראיתם מוצרים שונים המכילים אותו בחנויות הטבע והבריאות. מה הוא בעצם עושה וכיצד הוא יכול להשפיע לטובה על הגוף שלנו? זה בדיוק מה שנסביר לכם בכתבה הבאה, ובסופה תגלו גם דרך פשוטה להכין תמצית כלורופיל ביתית שתוכל לשרת אתכם במגוון דרכים ולהעניק לגופכם חיזוק במגוון היבטים בריאותיים חשובים.

מה זה בעצם כלורופיל?

מבחינה מדעית-כימית החומר הזה הוא פיגמנט ירוק שמצוי ברוב זני הצמחים והאצות, והוא נחוץ לתהליך הפוטוסינתזה שלהם (המרת אור לאנרגיה). למרות הדמיון בשם, זוהי תרכובת טבעית בטוחה לצריכה שאין לה שום קשר לכלור, ומולקולות של כלורופיל אף מכילות מגנזיום, לכן צמחים הם המקור העיקרי למינרל חשוב זה עבור בעלי חיים צמחוניים. ישנם 2 סוגי כלורופיל ושניהם חומרים בעלי יכולות נוגדות חמצון המסיסים בשומן - כלומר אכילת כמויות קטנות של שומנים בריאים לצד מאכלים בעלי תכולת כלורופיל מסייעת לגוף לעכל ולספוג אותו כראוי. אם לא תעשו זאת, כמות קטנה למדי של הכלורופיל שתאכלו תשרוד מספיק זמן בגופכם כדי להביא לתועלת, וזה חבל מאוד בשל ההשפעות החיוביות הרבות שיש לחומר הזה על מערכות הגוף השונות.
כלורופיל - יתרונות והסברים: תרד צומח

יתרונות בריאותיים של כלורופיל

בונה תאי דם

אחת מההשפעות המפתיעות ביותר של כלורופיל היא שהוא עוזר לגוף לייצר תאי דם אדומים חזקים ועמידים. המבנה הכימי שלו דומה לזה של המוגלובין, שהוא החומר אשר מאפשר את נשיאת החמצן אל תאי הגוף על ידי תאי הדם האדומים. לפי מחקר משנת 2016 הכלורופיל לא רק דומה להמוגלובין, אלא אף "מתנהג" בגוף בצורה דומה, למרות שהוא מכיל מגנזיום וההמוגלובין נוצר מברזל. חוקרי המחקר גם ציינו שמיץ עשב חיטה, המכיל ריכוזי כלורופיל גבוהים במיוחד, הוא בעל השפעה חיובית משמעותית על אנשים הסובלים ממחסור בהמוגלובין כתוצאה מאנמיה או תלסמיה (מחלה תורשתית הפוגעת בתאי הדם האדומים).

מסייע לתהליכי ירידה במשקל

לא מפתיע לגלות שאנשים אשר צורכים באופן קבוע תפריט שמכיל הרבה ירקות ירוקים, בהם כאמור יש ריכוז גבוה של כלורופיל, לרוב לא סובלים מבעיות משקל, אך זה לא סוף הסיפור… לפי מחקר שנערך בשנת 2014, אנשים שצרכו תוספי כלורופיל בנוסף לתזונה שלהם חוו ירידה משמעותית יותר במשקל מאלו שלא עשו זאת. בנוסף לכך, במחקר גם נצפה יתרון נוסף מפתיע של הכלורופיל, כשהקבוצה שצרכה אותו הפגינה פחות חשקים למאכלים שמעלים את המשקל, כמו למשל שוקולד.

משפר את יכולתו של הכבד לנקות רעלים מהגוף

בגוף שלנו מצטברים חומרי פסולת ואפילו רעלנים שונים כתוצאה מהאוכל שאנו צורכים ותהליכים שונים שמתרחשים בו, ואחר האיברים העיקריים שמתמודדים עם הבעיה הזו הוא הכבד. המלאכה הזאת אינה קלה, אך ניתן להקל עליה באמצעות תפריט עשיר במאכלים המכילים כלורופיל, אשר מחזק את יכולתו של הכבד לנקות את הגוף כפי שהוכח במסגרת מחקרים שונים. כאשר הכבד לא מתפקד כראוי, הדבר בא לידי ביטוי בשורה של תסמינים ובעיות, עליהם תוכלו לקרוא בהרחבה כאן.
כלורופיל - יתרונות והסברים: איור של הכבד

מסייע לריפוי פצעים בשימוש חיצוני

בהחלט ייתכן שתזונה שעשירה במאכלים בעלי תכולת כלורופיל גבוהה מסייעת לתהליכי ההחלמה של הגוף וליכולת שלו להילחם בדלקות בזכות התכונות נוגדות החמצון שלו, אך כוחו האמיתי בהקשר הזה מצוי בשימוש חיצוני. כבר בשנות ה-40' וה-50' חוקרים גילו שהחומר הזה משפר את תהליכי ההגלדה וההחלמה של פצעים, ומאמר עדכני יותר משנת 2008 הראה שתכשירים המכילים אותו אכן יעילים מההיבט הזה. מהסיבה הזו הכלורופיל הוא רכיב נפוץ בתכשירים שונים לטיפול בפצעים, טבעיים ומלאכותיים, שניתן לרכוש בחנויות ובבתי מרקחת. אם אתם לא רוצים לרכוש אותם בכסף, תוכלו להשתמש במשחת הכלורופיל הביתית הפשוטה להכנה שתוצג בסוף הכתבה.

עשוי למנוע ולהאט התפשטות של גידולים סרטניים

צריכת כלורופיל עשויה להיות מומלצת מאוד לצורך טיפול בסרטן, משום שמחקרים שונים שנערכו על חיות הראו שביכולתו, בין השאר, לעכב התפתחות של סרטן הריאות ולצמצם את הסיכון להתפתחות סרטן המעי. חוקרים עדיין מנסים לפענח באופן מלא את מנגנון ההשפעה של הכלורופיל על תאי הגוף ועל גידולים סרטניים, אך אין ספק בכך שהיכולות נוגדות החמצון של החומר תורמות לכך רבות. בנוסף, יש גם רופאים הטוענים שצריכת כלורופיל מצמצמת את ספיגת החומרים המזיקים לגוף אשר עלולים להוביל להתפתחות סרטן. החומרים האלו מצויים במאכלים רבים שאתם אולי אוכלים ואשר מעלים את הסיכוי לסבול מסרטן, עליהם תוכלו לקרוא בכתבה הבאה.

יתרונות נוספים של כלורופיל 

לכלורופיל מיוחסים עוד יתרונות רבים שטרם זכו לתיקוף מחקרי ומדעי נרחב עבור בני אדם, אך יש בסיס סביר להניח שהוא יסייע לגופכם גם בתחומים הבאים: 
  • שיפור תהליכי העיכול והקלה על עצירות
  • איזון הורמונלי
  • עיכוב תהליכי הזדקנות
  • סיוע לסובלים מזיהום של פטריית קנדידה אלביקנס
  • הקלה על התסמינים של הסובלים מדאבת (פיברומיאלגיה)
  • שיפור תהליכי ייצור האנרגיה בגוף
כלורופיל - יתרונות והסברים: ירקות ירוקים בשוק

מאכלים מומלצים לצריכת כלורופיל

הדרך הטובה ביותר להעניק לגופכם כלורופיל טבעי היא בעזרת ירקות שונים, בעיקר ירוקים. אך חשוב לדעת שלפי מחקרים שונים הרתחה או טיגון ממושכים עלולים לפגוע בתכולת הכלורופיל, לכן הדרך הטובה ביותר לצרוך אותם היא ללא בישול, או בעזרת אידוי ושיטות בישול עדין  קצרות ודומות. בין הירקות המומלצים ביותר מהבחינה הזאת ניתן למנות את האפשרויות הבאות:
  • ברוקולי
  • אפונה
  • פטרוזיליה
  • תרד
  • אספרגוס
  • תה מאצ'ה
  • אצות ספירולינה
  • עלי קולרד

סיכונים ותופעות לוואי

לכלורופיל הטבעי שהגוף שלנו מקבל מצריכת מאכלים כגון ירקות ירוקים אין השפעות שליליות על הגוף. אך אם תבחרו לצרוך תוספי כלורופיל חשוב לדעת שבמקרים של צריכה מוגזמת אתם עלולים לסבול מבעיות במערכת העיכול, כגון שלשולים והופעת פריחות על העור אם תעשו בו שימוש חיצוני מוגזם. בדומה לתוספי תזונה אחרים, נשים בהיריון, נשים מניקות ואנשים אשר נוטלים תרופות באופן קבוע, צריכים להתייעץ עם הרופא שלהם לפני קבלת החלטה לצרוך תוספי כלורופיל.

הכנת משחת כלורופיל ביתית

אם אתם רוצים לעשות בכלורופיל שימוש חיצוני לטיפול בפצעים או כדי ליהנות מהשפעתו נוגדת החמצון על העור שלכם, שיכולה לעכב את הופעת סימני הזקנה, לא צריך לקנות תכשירים רפואיים יקרים. מספיק לקפוץ לירקן, לקנות צרור פטרוזיליה ולעקוב אחר הצעדים הבאים:
כלורופיל - יתרונות והסברים: פטרוזיליה
  • הכינו מראש 80 גרם עלי פטרוזיליה שטופים היטב ומיובשים ו-6 כוסות מים.
  • הכניסו את המים והפטרוזיליה למעבד מזון או ערבלו אותם בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת נוזל ירוק בהיר ללא חתיכות עלים גדולות.
  • העבירו את הנוזל דרך מסננת דקה לסיר וחממו על אש נמוכה תוך כדי ערבוב איטי עד שהמים יתחממו ותראו חתיכות ירוקות צפות לפני השטח.
  • העבירו את הנוזל לכלי יחד עם חופן של קוביות קרח, סגרו אותו והכניסו למקרר עד לקירור מוחלט.
  • העבירו את הנוזל המקורר דרך מסננת מצופה בבד מלמלה או בד לסינון גבינה - את הנוזל עצמו אין צורך לשמור.
  • גרדו בעדינות את הבד שלכם והסירו ממנו את משחת הכלורופיל אל תוך כלי אחסון אטום.
  • התוצר אמור להיות כ-3 כפות של משחה שיש לאחסן במקרר. ניתן להשתמש בה עד ל-7 ימים מרגע הכנתה באופן חיצוני על הגוף, וגם להוסיף לסלטים או שייקים בריאים, כדי ליהנות מהיתרונות עליהם למדתם בכתבה.

מקור התמונות: shankar s.BruceBlaus

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.