print header

10 טיפים חינוכיים - טיפ שמיני - תוקף ואהבה

בשבועות הקרובים תקבלו סדרת טיפים חינוכיים, שיוכלו לעזור לכם להיות הורים יותר טובים, לחזק את הקשר עם הילדים ולרוות מהם נחת.  לטיפ הקודם - דברי חכמים בנחת נשמעים - לחצו כאן!


גבולות

הגבולות בבית צריכים להיות ברורים, הן להורים והן לילדים.
הגבולות נותנים לנו ביטחון בחיים. ילדים משוועים לגבולות. ילד שיגדל ללא גבולות עלול למצוא אותו מאשים את הוריו על כך שנים רבות, גם אחרי שכבר תהיה לו משפחה משלו..
ההורים צריכים להחליט על קו וללכת לפיו.

חייב להיות לגבולות תוקף ועקביות, כך שלא ניתן לשנות את דעתנו כל הזמן. אם מחליטים שהילד לא יעשה משהו או לא ילך למקום כלשהו, אז אי אפשר לשנות או לכופף את הגבולות. כמובן, שמדובר בהחלטה שעברה את כל התנאים הקודמים, כלומר, שבדקנו במתינות שאכן זו ההחלטה הנכונה. אם זה לא כך, אז אפשר לומר שטעינו ולשנות. אך בדברים שאנחנו יודעים שכך הם צריכים להיות, לא צריך "להתקפל".

כאשר הילד בא לשחק עם גפרורים, כיוון שברור לנו שזה דבר לא טוב, אנו אומרים זאת לילד בתוקף, כך שיבין ישירות. כאשר חסר לנו התוקף הנכון, הילד קולט זאת ומנסה אותנו, בודק עד כמה אנחנו רציניים. אך כאשר הילד יודע בבירור שההורים החליטו החלטה נכונה והם הולכים איתה עד הסוף מבלי להתחרט, אך קרוב לוודאי שהוא חמלא אחר ההוראות.

רק חינוך עם הדרכה תקיפה יוכל להעמיד בסיס טוב וישר באמת, אשר "גם כי יזקין לא יסור ממנה".

הדבר נכון גם לגבי ילדים קטנים, בני שנה שנתיים ושלוש. כאשר הם זוחלים על הרצפה וההורים אומרים על מקום מסוים שאסור לזחול שם, אז הילד בודק את הרצינות של ההורה וכאשר הוא מרגיש שההורה רציני הוא נשמע לו.

חשוב להדגיש כי אין הכוונה ליצור בבית אווירה "צבאית" ושהכל צריך להיות מסודר ובמקום, כיוון שזה לא מציאותי. ילדים מטבעם אוהבים להשתולל ולבלגן, ואילו בית שמסודר כל הזמן, הוא לא בית נורמאי. אלא מה, צריך גם בזה שיהיה סדר. הילדים יכולים להשתולל ולבלגן משלוש עד שבע, אבל בשבע עוצרים הכל, והילדים צריכים כעת לסדר את הבית. אם הם לא מוכנים, אז ההורים יכולים לסדר איתם יחד - פעם, פעמיים שלוש ואז הילדים כבר יבינו לבד שהם צריכים לסדר.

לפעמים יותר חשוב לנו שיהיה מסודר בשביל האורחים מאשר בשביל שהילדים ילמדו לסדר.

תוקף משולב באהבה

גם כשיש את התוקף הכי גדול, הוא חייב להיות משולב באהבה ונימוס. חייבים לשמור על הערך של ההורים בעיני הילדים, ולכן גם התוקף הכי גדול חייב להיות בנימוס. אם ההורה צועק ומתפרץ, הערך שלו יורד בעיני הילדים, כאשר הערך יורד, גם המשמעת יורדת.

התוקף הנכון מגיע ביחד עם אהבה. ילד צריך לשמוע כמה שיותר שההורים אוהבים אותו, שהוא חביב, רצוי, נחמד ונעים, ולא צריך להתבייש להגיד את זה.

כאשר התוקף משולב באהבה, הילד מעריך יותר את ההורה, כי הוא רואה שההורה הוא אדם שעומד מאחורי המילה שלו מצד אחד, אך אין זה בהיבט אכזרי מצד שני. בנוסף, ההורים מרוויחים בונוס נוסף - הילד לומד בעצמו לשלב תוקף ואהבה, ולדרוש מאחרים בדרכי נועם עם התוקף המתאים.

 

למעבר לטיפ הבא - ילדים וביקורת - לחצו כאן!


באדיבות אתר "אסנט צפת" - חווית הקבלה

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.