maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

היתרונות הבריאותיים של הכרוב!

למרות שנדמה שהוא לא מקבל את הכבוד המגיע לו, הכרוב מוערך יותר ויותר ככל שמתבגרים. יש בו כמות גדולה של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים שהופכים אותו לירק-על בריא ומומלץ!

כרוב מצוי בזנים רבים: כרוב לבן, כרוב ירוק, כרוב אדום, כרוב ניצנים.
כרוב שייך למשפחת המצליבים הכוללת גם ברוקולי, כרובית, קולורבי ולפת.
למשפחה כולה יש סגולות בסיסיות דומות.

כרוב אינו רק ירק כי אם צמח מרפא בעל ערך רב. בשימוש פנימי כרוב מסייע בעיקר לטיהור מערכות הגוף, ובשימוש חיצוני משתמשים בעלי כרוב להכנת תחבושות ולהורדת נפיחויות חריפות. כרוב מקרר, מרגיע גירויים, משכך כאבים, מזין, מסלק רעלים ומשלשל מתון. כרוב עשיר במינרלים כגון סידן ואשלגן, גופרית, סיליקה, מגנזיום וברזל. כמו כן בויטמינים A, B, C ו-E.

לפי הרפואה הסינית למשפחת הירוקים ולצבע הירוק מיוחסת אנרגיה פיזית ומנטלית ולכן הוא הכרחי לתפקוד תקין של הכבד בהנעת דם ואנרגיה לכל תא בגוף, ואף נוגד תהליכי ניוון ברקמות העין. כך למשל הכרוב, כמו גם שאר הירקות הירקוים במשפחה, ביניהם: תרד, ברוקולי, כרוב, חסה, רוקט, כוסברה ומלפפונים, ידועים כמזונות המסייעים לשמור על העיניים והלב. לוטאין וזאקסנטין, שני החומרים המזינים הנמצאים במזונות אלה, שומרים על בריאות העיניים ומפחיתים את הסיכון לסבול מקטרקט בגיל מבוגר.

ההשפעות שלהם על הלב אפילו טובות יותר. מנה יומית של מזונות מהמשפחה הירוקה, מצמצמת את הסיכון למחלות לב בשיעור של 11%, כך עלה ממחקר שפורסם בכתב העת של המכון הלאומי לסרטן.

הירקות הירוקים מכילים ויטמינים מסוג A ו-C שאף הם מסייעים לשמור על תאי הדם מפני שומנים רעילים, מורידים רמות כולסטרול, מחזקים את מערכת הראיה, מערכת הנשימה וכן את המערכת החיסונית.


כרוב יכול למנוע סרטן

לפי מחקרים, אכילת ירקות ממשפחת המצליבים (שהכרוב נמנה איתם) עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות סרטן בצורה המיטבית ביותר (בהשוואה לירקות ופירות אחרים), ובעיקר סרטן הערמונית, סרטן המעי הגס, סרטן הריאות, סרטן השד וסרטן השחלות.

כדי ליהנות מהתכונות הבריאותיות המסייעות לגוף להילחם בתאים סרטניים, עדיף לאכול כרוב טרי (למשל בסלטים) או כבוש, או כרוב מאודה קלות (עד חמש דקות). התכונות הבריאותיות של הכרוב אינן נשמרות בכרוב המבושל זמן ממושך (אם כי גם בכרוב המבושל זמן ממושך יש תכונות מיטיבות).
 

אופן השימוש בכרוב

  • להכנת תחבושות מעלי כרוב יש להשתמש בעלי כרוב שלמים. מרככים את העלים במים חמים ועוטפים בהם את אברי הגוף. מכסים את העלים במעטפת ניילון או בתחבושת קלה כדי לקבע את המקום. להשאיר למשך הלילה. להורדת הנפיחות יש לחזור על הפעולה מידי 4 שעות או עד שהנפיחות יורדת.
  • מיץ כרוב עשיר בחומצה אמינית בשם גלוטמין. מיץ זה הוכח כמרפא כיבי קיבה. יש לשתות את המיץ במשך 10 ימים רצוף, 4 כוסות ליום.
  • כמו כן המיץ עשוי להרגיע במקרה של סרטן הקיבה או המעיים.
  • כמטהר ומאזן לגוף, ערבבו 1 ספל תפוחים מתוקים וחתוכים, 1 ספל כרוב חתוך, 1 כפית זרעי קימל ו 3 ספלי מים. הרתיחו על אש נמוכה מאוד 10 דקות. סננו את הנוזל, הוסיפו מים להשלמה ל- 3 כוסות נוזל. שתו חופשי כל היום.
  • מרק כרוב יכול לשמש כתרופה יעילה להתקררות.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: