השזיפים הם פרי נפוץ מאוד בשווקים ברחבי צ'כיה, והוא משמש כבסיס למגוון מאכלים שהבולט בהם הוא הכופתאות הטעימות והמתוקות הללו שמתאימות כקינוח או אפילו כארוחה קלה בפני עצמה. הכופתאות הצ'כיות המסורתיות הן קינוח חלבי, אולם במידה ואתם מעוניינים לשלב אותן כקינוח בתום ארוחה בשרית תוכלו להחליף את הגבינה הלבנה שבמתכון בגבינת סויה, גבינה על בסיס שמן קוקוס או בטופו רך מרוסק, ואת החמאה בשמן.
אופן הכנת הכדורים:
-
ערבבו את הקמח, הביצה, הסולת והגבינה הלבנה עד ליצירת תערובת רכה. שימו את התערובת עד לקבלת בצק.
-
רדדו את הבצק וחיתכו אותו לריבועים בגודל המתאים ל-2 חצאי שזיף.
-
עטפו היטב כל 2 חצאי שזיף בריבוע בצק אחד, וגלגלו על משטח מקומח.
-
מיזגו מים אל תוך סיר, והוסיפו מלח. העבירו את הכופתאות אל המים ובשלו אותן עד לרתיחה.
-
לאחר שהמים רתחו, המשיכו לבשל כ-10 דקות נוספות.
-
הוציאו את הכופתאות מהסיר והעבירו אל קערת ההגשה.
-
להוספת מטבלים, הכינו 2 קעריות נפרדות עם תוספות והגישו לשולחן: לקערית אחת הוסיפו חמאה מומסת, ובקערית הנוספת ערבבו את הסוכר עם הקינמון.
-
הוסיפו מעל לכל כופתאה מעט מכל קערית, ואיכלו בתאבון! להבדיל, ניתן גם להוסיף קערית עם ריבת אוכמניות או דבש עם שברי אגוזים, ולטבול בהן את הכופתאות או לפזר מהתכולה על גביהן.
מקור: יפעת ב.