אם אתם רוצים להוסיף מעט מתיקות מיוחדת לרוטב הסלסה שלכם, עקבו אחר המתכון הבא. תוכלו להשתמש ברוטב גם למריחה על לחם מרוב שהוא טעים ומפנק.
אופן הכנת הרוטב:
-
הניחו סיר על אש בחום בינוני-גבוה והוסיפו לתוכו את חומץ התפוחים, התפוחים, הבצל, הפלפלים החריפים, הגמבה האדומה, הכוסברה, הדבש, השום, הכמון ופלפל הקאיין.
-
הביאו את הסיר לרתיחה והנמיכו את עוצמת האש.
-
בשלו את התערובת עד שהיא מתעבה והסירו את הסיר מהאש.
-
כדי לאחסן את הרוטב בצנצנת, הניחו אותה בקערת מים חמים למשך מספר דקות ולאחר מכן העבירו אליה את רוטב הסלסה. מומלץ להשאיר מרווח של 1 וחצי ס"מ בין הרוטב למכסה.
-
הניחו את הצנצנת שוב במים רותחים למשך 15 דקות.
-
הסירו את הצנצנת מהמים ותנו לה להתקרר. המכסה אמור להיות כעת מהודק וזה ישמור על הטריות של הרוטב לזמן רב.
מקור: עינת ריבה