זהו מתכון נהדר ובריא במיוחד לחובבי הגלידות, והוא ידידותי גם לאלו מאתנו שרגישים ללקטוז. ניתן להכין תערובות של פירות וגרגירי יער שונים בכל פעם, כך שהטעם שתקבלו אף פעם לא ישעמם אתכם.
אופן הכנת הגלידת אוכמניות:
-
הכניסו את האוכמניות ואת חלב הקוקוס לקערת מעבד המזון שלכם והוסיפו חצי מכמות הסטיביה.
-
ערבבו עד לקבלת מרקם חלק, ובשלב זה בדקו את רמת המתיקות. אם יש צורך הוסיפו עוד ממתיק ובצעו עוד ערבוב קל.
-
אמנם ניתן לאכול את הקינוח כפי שהוא, אך עדיף להעביר את התערובת לכלי הגשה, להכניס למקפיא לשעתיים ולערבב כל חצי שעה כדי לשמור על מרקם אוורירי.
-
מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כ-5 דקות לפני ההגשה.
טיפ השף:
גוונו/שלבו עם טעמי פירות אחרים לחווית טעמים כיפית.
מקור: ענת הלוי