אם אתם מעוניינים במנה מעניינת ופיקנטית, זה המתכון בשבילכם. טעמו של פלפל הצ'ילי הקלוי משדרג את טעמה של הקינואה ונותן תחושה של מאכל מקסיקני נהדר.
אופן הכנת התבשיל קינואה:
-
חתכו את הפלפלים ואת הצ'ילי לחצי לאורכם והוציאו את הזרעים.
-
סדרו על תבנית אפייה מרופדת בנייר כסף את הפלפלים והצ'ילי כשהחלק הסגור שלהם כלפי מעלה, ושטחו אותם מעט עם היד.
-
הכניסו את התבנית לתנור על מצב צלייה וצלו אותם למשך 10 דקות או עד שישחירו. לאחר מכן הכניסו את הפלפלים והצ'ילי לשקית נייר וסגרו אותה היטב. עלייה לעמוד כ-10 דקות. לבסוף הוציאו אותם מהשקית וחיתכו אותם גס.
-
חממו מחבת על חום בינוני-גבוה, הוסיפו שמן למחבת, הוסיפו קישואים, בצל, שום וטגנו למשך 4 דקות.
-
הוסיפו את אבקת הצ'ילי, הכמון והפפריקה וטגנו למשך 30 שניות.
-
הוסיפו את הפלפלים והצ'ילי הקלויים, ½ כוס מים ואת שאר החומרים והביאו את המחבת לרתיחה.
-
הנמיכו את האש לחום נמוך-לבינוני, כסו עם מכסה וטגנו למשך 20 דקות, או עד שהקינואה תהייה רכה והגישו.
מקור: דניאל פ.