חטיף הבריאות הבא מזכיר את חטיפי השומשום הנוסטלגיים, עם שפע של יתרונות בריאותיים, ומתיקות שמגיעה הודות לסירופ מייפל אמיתי. בנוסף לכל, הוא גם נטול גלוטן, טבעוני, קל להכנה, פריך ומזין במיוחד.
אופן הכנת החטיף אנרגיה:
-
חממו את התנור ל-160 מעלות והניחו נייר אפייה או משטח סיליקון על תבנית.
-
ערבבו בקערה גדולה את הקינואה, הפקאנים הקצוצים, שיבולת השועל, זרעי הצ'יה, הסוכר והמלח.
-
מזגו את סירופ המייפל ושמן הקוקוס לסיר קטן וחממו אותו על להבה נמוכה-בינונית על הכיריים, למשך 2-3 דקות. ערבבו את תכולת הסיר מדי פעם, עד שהמייפל ושמן הקוקוס יתאחדו לחלוטין.
-
הסירו את הסיר מהלהבה ומזגו את תכולתו על הרכיבים היבשים וערבבו היטב.
-
מזגו בזהירות את העיסה על התבנית המרופדת ושטחו אותה לשכבה אחידה בגובהה בעזרת כף מתכת.
-
הכניסו את התבנית לתנור ואפו את החטיף למשך 15 דקות, לאחריהן, סובבו את התבנית על צידה ב-180 מעלות, כדי להבטיח השחמה שווה של כל החטיף, ואפו למשך 5-10 דקות נוספות. השגיחו על התבנית בשלב זה, כדי למנוע מהחטיף להיחרך.
-
החטיף מוכן כאשר צבעו הופך לזהוב אחיד אך אין להיבהל אם השוליים נעשים כהים יותר משאר החטיף.
-
תנו לחטיף להתקרר היטב לפני שתשברו אותו לחתיכות בגודל של חטיף אישי, בעזרת סכין חדה או בידיכם.
טיפ השף:
את החטיפים ניתן לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך שבוע, או במקפיא למשך חודש.