header

מתכון ללחם תרד

אחרי שמצאתי מתכון ללחם קקאו מנומר ואפילו ללחם בננה, הבנתי שעדיין לא ניסיתי אף פעם להכין לחם עם תרד, ולכן שינסתי מותניים, חבשתי את כובע השף שלי ואפיתי לחם תרד כדי שהילדים שלי יוכלו ליהנות מלחם טעים בתוספת בריאה ומזינה ביותר.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון ללחם תרד
רכיבים ללחם תרד (2 כיכרות):
מים - ¼1 כוסות (פושרים)
עלי תרד - 2 כוסות (שטופים)
שיני שום - 4 (קלויות וקצוצות דק)
שמרים לחים - 2 כפיות
קמח - ½3 כוסות
סוכר - ½ כפית
מלח - 1 כפית
שמן זית - 2 כפות
גבינת פרמז'ן - ⅓ כוס (מגורדת)
אופן הכנת הלחם תרד (2 כיכרות):
  1. הרתיחו סיר עם מים ולאחר הרתיחה הכניסו לתוכו את עלי התרד ובשלו במשך דקה אחת בלבד. לאחר מכן, סננו את הנוזלים וקצצו דק.
  2. ערבבו במערבל מזון את עלי התרד, הפרמז'ן, המלח, הסוכר, הקמח, השמרים והשום הקצוץ, והוסיפו בהדרגה שמן זית ומים עד לקבלת בצק preperation
  3. ניתן להניח את הבצק על משטח כדי שתוכלו ללוש בקלות, ולהוסיף עוד קמח ומים לפי הצורך.
  4. הכינו כדור מהבצק והכניסו אותו לתוך קערה משומנת קלות (שימו לב שאתם הופכים את הבצק כדי שהשמן יגיע גם לצד השני שלו). כסו את הבצק בניילון נצמד והניחו במקום חמים (למשל מתחת לקרני השמש) למשך שעה, עד שהבצק יכפיל את הנפח שלו.
  5. לאחר כשעה חלקו את הבצק שתפח לשני חלקים שווים, עצבו בצורה הרצויה והניחו על גבי תבנית עם נייר אפייה (ניתן לקמח מעט את הבסיס כדי להימנע מדביקות).
  6. כסו שוב בניילון נצמד (רצוי שהניילון יהיה רופף ולא צמוד לחלוטין) והמתינו עד שהבצק יכפיל את הנפח שלו שוב. בזמן ההמתנה תוכלו לחמם מראש תנור אפייה ל-200°.
  7. בעזרת סכין חדה חתכו את הבצק לרוחבו 5 פעמים בצורה אלכסונית ובעומק של ½1-½ ס"מ (או אלכסון אחד ארוך המשתרע לכל אורכו של הכיכר).
  8. אפו את הכיכרות בתנור עד להזהבה במשך 30-40 דקות.
  9. הוציאו את התבנית והניחו ל-2 הכיכרות להתקרר במשך שעה לפני ההגשה.
מקור: יעל בר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.