מעבר לעובדה שהעוגייה הזו ייחודית ומרשימה, מרקמה הנימוח וטעמה הנהדר ירגשו וישמחו כל מי שיטעם אותה.
אופן הכנת העוגיות:
-
חממו את התנור מראש על 150 מעלות.
-
הכניסו אל תוך קערה גדולה חמאה, סוכר חום וחלמון מביצה אחת, וערבלו היטב באמצעות מערבל חשמלי, עד לקבלת תערובת אוורירית.
-
לאחר מכן, הוסיפו תמצית וניל, קמח, צבע מאכל, קקאו וערבלו עד לקבלת בצק רך.
-
כעת, הכינו מהתערובת הבצק 36 כדורים לערך.
-
הכניסו את החלבון של שתי הביצים אל תוך קערה רדודה, וטרפו אותם עם מזלג.
-
שפכו את הסוכר הלבן אל תוך קערה רדודה נפרדת.
-
טבלו כל כדור בצק בתורו בתוך חלבון הביצה ולאחר מכן בסוכר, והניחו אותם על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה, במרחק של כ-5 ס"מ האחד מהשני. כעת, באמצעות האגודל שלכם בצעו לחיצה עדינה על כל עיגול, בכדי להכין מקום למילוי.
אופן הכנת המילוי:
-
הכניסו אל קערה גדולה גבינת שמנת, סוכר, חלמון הביצה הנותר, מלח ותמצית וניל וערבלו היטב באמצעות מערבל חשמלי עד לקבלת תערובת סמיכה.
-
הכניסו את תבנית העוגיות לתנור ואפו במשך 10 דקות. לאחר מכן, הוציאו את התבנית מהתנור ובאמצעות ידית של כף עץ הגדילו מעט את השקע שביצעתם קודם לכן באמצעות האגודל שלכם. עשו זאת בעדינות בכדי לא לשבור את העוגיות.
-
מלאו כל עוגייה בכפית אחת מהמילוי, החזירו את תבנית העוגיות לתנור ואפו במשך כ-12 דקות. הניחו לעוגיות להתקרר במשך 2 דקות, ולאחר מכן העבירו אותן למגש צינון כדי לאפשר להן להתקרר לחלוטין.
-
אחסנו את העוגיות בתוך המקרר, והשתדלו להגיש אותן בטמפרטורת החדר.
מקור: ליאת.מ