הקינואה הטעימה מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות לגופנו, מה שמקנה לה איכות חלבון גבוהה ביותר שביכולתו להשביע את רעבוננו בקלות. כעת, הוסיפו את היתרונות הבריאותיים של הבטטות, כגון; הסדרת תהליכי עיכול, תרומה לשיפור הראייה וכדומה, ותזכו בחטיף בריאותי מומלץ וטעים במיוחד.
אופן הכנת הקציצות קינואה:
-
חממו את התנור מראש על 200 מעלות, ורססו שמן על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה.
-
הניחו סיר בינוני על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו 4 כוסות מים והביאו אותן לרתיחה.
-
לאחר מכן, הוסיפו את הקינואה השטופה, הנמיכו את הלהבה לנמוכה, כסו עם מכסה ובשלו עד שהמים ייספגו לחלוטין, כ-12 דקות לערך. הסירו את הסיר מהאש, והניחו אותו בצד כשהוא מכוסה למשך 10 דקות.
-
הניחו סיר גדול על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו 4 כוסות מים והביאו אותן לרתיחה.
-
כעת, הוסיפו קייל ומלח, ובשלו אותם במשך דקה אחת. הוציאו את עלי הקייל מהסיר ושימו אותם בצד בקערה גדולה, ולאחר מספר דקות סחטו את המים הנותרים מהעלים והחזירו לקערה.
-
הביאו את הסיר עם מי הקייל לרתיחה נוספת, והוסיפו בטטות. יש לבשל אותן עד שיהיו בעלות מרקם מעט רך, כ-3 דקות לערך. לאחר מכן, סננו את הבטטות והניחו אותן באותה הקערה שבה מונח הקייל.
-
הוסיפו את הקינואה לקערה, ומעכו היטב את הבטטות יחד עם שאר הרכיבים, עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו בצל, פרמז'ן, שום העירית ופלפל קאיין וערבבו. לאחר 10 דקות הוסיפו גם את הביצים הטרופות וערבבו היטב.
-
הכינו 18 קציצות מהתערובת שהתקבלה, הניחו אותן על תבנית האפייה והכניסו אותן לתנור למשך 20 דקות. יש להפוך את הקציצות לאחר 10 דקות מתחילת האפייה.
מקור: דנה.ת