המתכון הבא מתאים לארוחת צהריים מרעננת, והוא קל להכנה למרות שנראה כאילו הרגע יצא ממסעדה אסייתית מקצועית. תוכלו להגיש את מנת העוף לצד אורז לבן מאודה, סלט קצוץ או אטריות, וליהנות מארוחה משביעה ובריאה. הכמות מתאימה ל-2-3 סועדים.
אופן הכנת העוף:
-
טגנו את הבצל והשום במשך דקה. הוסיפו את העוף, הפלפל השחור, עשב הלימון, רוטב הדגים, הסוכר וממרח או אבקת הקארי, וטגנו תוך כדי ערבוב במשך 4 דקות.
-
הוסיפו את המים וטגנו במשך 8-10 דקות נוספות, או עד שהעוף כמעט מוכן.
-
הוציאו את עשב הלימון מהתערובת, על מנת להימנע מטעם דומיננטי מדי.
-
הוסיפו את חלב הקוקוס ובשלו תוך כדי בחישה עד שהרוטב נעשה סמיך.
-
הסירו מהכיריים, קשטו עם כוסברה טרייה ובוטנים קצוצים והגישו.
מקור: פזית ב.