header

מתכון לרצועות עוף ברוטב למון גראס

המתכון הבא מתאים לארוחת צהריים מרעננת, והוא קל להכנה למרות שנראה כאילו הרגע יצא ממסעדה אסייתית מקצועית. תוכלו להגיש את מנת העוף לצד אורז לבן מאודה, סלט קצוץ או אטריות, וליהנות מארוחה משביעה ובריאה. הכמות מתאימה ל-2-3 סועדים.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לרצועות עוף ברוטב למון גראס
רכיבים לעוף:
שמן - 2 כפות
בצל - 1 (פרוס דק)
שן שום - 1 (טחונה)
חזה עוף - 500 גר' (פרוס לרצועות)
פלפל שחור - ½ כפית
עשב לימון - 2 גבעולים (פרוסים)
רוטב דגים - 2 כפות
סוכר - 1 כפית
אבקת קארי - 1 כפית (או ממרח קארי)
מים - 2 כפות
חלב קוקוס - ½ כוס
בוטנים - 2 כפות (קצוצים)
כוסברה - ¼ כוס (עלים, קצוצים)
אופן הכנת העוף:
  1. טגנו את הבצל והשום במשך דקה. הוסיפו את העוף, הפלפל השחור, עשב הלימון, רוטב הדגים, הסוכר וממרח או אבקת הקארי, וטגנו תוך כדי ערבוב במשך 4 דקות.
  2. הוסיפו את המים וטגנו במשך 8-10 דקות נוספות, או עד שהעוף כמעט מוכן.
  3. הוציאו את עשב הלימון מהתערובת, על מנת להימנע מטעם דומיננטי מדי.
  4. הוסיפו את חלב הקוקוס ובשלו תוך כדי בחישה עד שהרוטב נעשה סמיך.
  5. הסירו מהכיריים, קשטו עם כוסברה טרייה ובוטנים קצוצים והגישו.
מקור: פזית ב.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.