header

מתכון לציר עוף צלול

עם המתכון הנפלא הבא לציר עוף, אתם כבר לא תצטרכו להשתמש באבקה תעשייתית עם טעם תפל. תוכלו להעשיר בעזרתה מאכלים ותבשילים רבים וליהנות מטעמם וגם מהתגובות המחמיאות שתקבלו בזכותם.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לציר עוף צלול
רכיבים לציר עוף:
שמן זית - 1 כף
עוף - ½2 קג' (גב עוף, כנפיים ו/או כרעיים חתוכים לחתיכות בעובי 5 ס"מ)
בצל - 1 (גדול חתוך לרבעים, לא קלוף)
גזר - 1 (גדול, חתוך לחתיכות באורך 5 ס"מ)
שורש סלרי - 1 (חתוך לרבעים)
סלרי - 1 (גבעול עם העלים, חתוך לחתיכות באורך 5 ס"מ)
פטרוזיליה - חופן
כרישה - 1 (חתוכה לחתיכות גדולות)
פלפל שחור - 6 יחידות (גרגירים שלמים)
מלח - 1 כפית
מים - 5 ליטר (קרים)
אופן הכנת הציר עוף:
  1. צקו את שמן הזית אל תחתית של סיר גדול והניחו בתוכו חצי מחתיכות העוף כשהעור שלהן פונה כלפיי מטה. הניחו את הסיר על להבה בינונית ובשלו את העוף עד שהוא יתחיל להשחים. הוסיפו את יתר העוף לסיר וערבבו לעתים קרובות.
  2. הוסיפו לסיר בצל, גזר, פטרוזיליה, שורש סלרי, עלי סלרי, כרישה תבלינים ועלה דפנה. הוסיפו מעל 5 ליטר מים קרים. preperation מקור תמונה: Annette Young
  3. הביאו את הנוזל לרתיחה על להבה גבוהה ונקו את הקצף שעולה כלפיי מעלה בעזרת כף.
  4. בשלו את הציר במשך 4-6 שעות ולאחר מכן סננו אותו דרך מסננת דקה.
טיפ השף:
לאחר הסינון של הציר, צקו את הנוזל למתקן של קוביות קרח או לצנצנות קטנות והקפיאו, כך תוכלו להשתמש בו בעת הצורך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
תכנים קשורים: ללא גלוטן , בשרי , מתכון קל , ציר עוף
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.