אי אפשר לדבר על מנות עם שקדים בלי להזכיר לפחות קינוח אחד, והבראוניז הנימוחות והמושחתות שבמתכון הבא בהחלט ימתיקו כל ארוחה שתכינו.
אופן הכנת הבראוניז-שקדים:
-
חממו את התנור לטמפרטורה של 175 מעלות ורפדו תבנית גדולה בנייר אפייה.
-
המיסו את השוקולד יחד עם חמאה/שמן קוקוס בכלי חסין למיקרוגל בפולסים. תחילה הכניסו את הכלי למיקרוגל ל-30 שניות, לאחר מכן ל-30 שניות נוספות והמשיכו כך עד שהשוקולד והחמאה/שמן קוקוס יימסו לחלוטין.
-
טרפו לתוך הכלי עם השוקולד את הביצים, אחת בכל פעם. לאחר מכן הוסיפו לקערה את הסוכר ותמצית הווניל וערבבו היטב.
-
בקערה נפרדת ערבבו יחד קמח שקדים, אבקת אפייה, שקדים קצוצים וקמצוץ מלח.
-
הוסיפו את תערובת השוקולד לקערה עם החומרים היבשים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
מזגו את תערובת הבראוניז לתוך התבנית המרופדת, הכניסו לתנור למשך 30-35 דקות. הוציאו, המתינו עד שעוגת הבראוניז תצטנן וחתכו אותה לקוביות.