חמאה זו היא מקור מעולה לסיבים, חומרים אנטי בקטריאליים וברזל, המינרל האחראי להובלת החמצן במערכת הדם שלנו אל האיברים. חמאת הקוקוס היא בעלת מרקם פחות רך מחמאת הבוטנים המסורתית, אך יש לה טעם מצוין שיתחבב במיוחד על אוהבי הקוקוס. אמנם הקוקוס אינו באמת אגוז, אבל טעמה של החמאה הזאת כל כך טוב שפשוט אי אפשר לוותר עליה!
אופן הכנת החמאת קוקוס:
-
הכניסו את שבבי הקוקוס לקערת מעבד המזון. הוסיפו קורט מלח והפעילו אותו.
-
לאחר כמה דקות, כששבבי הקוקוס הופכים להיות נוזליים, עצרו את פעולת המכשיר, גרדו בעזרת מרית את החומר מהצדדים והחזירו אותו לאזור הלהבים.
-
משך הפעולה יהיה בסך הכל בין 8-10 דקות. כאשר הקוקוס הופך להיות משחתי במקצת, הוציאו אותו מהמעבד ואחסנו אותו או הגישו.
-
להמתקה ניתן להוסיף כפית תמצית וניל, קינמון, אבקת קקאו, מעט דבש או סירופ מייפל.
מקור: עידו קיסוס