תוכלו להכין את מנת הפאד תאי האהובה מהמטבח התאילנדי ולהפוך אותה להרבה יותר בריאה, הודות למתכון הפשוט והנהדר הבא שישביע וישמח את כל המשפחה.
אופן הכנת האטריות ירקות:
-
באמצעות קולפן החלו לקלוף את הצנון, הגזר והקישואים לרצועות דקות, והניחו אותם בקערה גדולה. לאחר מכן, הוסיפו לקערה נבטים, בצל, כוסברה ושומשום.
-
פרסו את הטופו לרוחבו, וצרו 2 פרוסות בעובי של 2.5 ס"מ. אם הטופו שרכשתם עבה יותר, צרו מספר פרוסות בהתאם לעובי הרצוי. לאחר מכן יש לחתוך את רצועות הטופו לקוביות קטנות. לבסוף, העבירו את קוביות הטופו לקערת הירקות.
אופן הכנת הרוטב הבוטנים:
-
הכניסו לקערה גדולה את כל רכיבי הרוטב: חמאת בוטנים, מיץ לימון, רוטב סויה, דבש, ג'ינג'ר מגורר ומים וערבבו היטב, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. במידת הרצון תוכלו להוסיף כמות גדולה יותר מאחד המרכיבים, לפי טעמכם.
-
כעת, צקו את רוטב הבוטנים או השקדים שהכנתם לתוך קערת הירקות הקלופים, ערבבו בעדינות את כל הרכיבים עד שיתמזגו היטב עם הרוטב, כשמומלץ לעשות זאת עם הידיים, והגישו. יש לציין שאם אתם לא מתכוונים לאכול את כל המנה, מומלץ לא לערבב את האטריות יחד עם הרוטב, ויש לאחסנם בנפרד במקרר.
מקור: טלי.ל