עבור המתכון הבא כנראה שלא תצטרכו אפילו לצאת לקניות, כי תוכלו להחליף את הגבינות המופיעות בו בכל גבינה אחרת שיש לכם במקרר, ובמקום שמנת מתוקה אפשר פשוט להכפיל את כמות החלב. כך או כך יצא לכם קיש טעים ויפה למראה שמתאים לכל סוג של ארוחה, והטועמים עוד יבקשו תוספת.
למתכונים נוספים מהבלוג " קסם של עוגה"
מקור תמונה:
judith-mor
רכיבים למלית ואפיית הקיש:
אופן הכנת התחתית:
-
הכניסו למעבד מזון קמח מנופה, חמאה רכה וחצי מיכל שמנת חמוצה. עבדו בפולסים קצרים עד שייווצר בצק אחיד ומעט דביק.
-
העבירו את הבצק לקערה נקיה, כסו בניילון והכניסו למקרר למשך 10 דקות.
-
שמנו תבנית לפאי בקוטר 26-28 ס"מ.
-
רדדו את הבצק על נייר אפייה מקומח בעזרת מערוך מקומח, גלגלו את הבצק על המערוך והעבירו לתבנית הפאי.
-
הדקו מעט את הבצק לדפנות, עברו עם המערוך על שפת התבנית והסירו בצק מיותר. לבסוף חוררו את הבצק עם מזלג.
-
הכניסו את התבנית למקפיא למשך 10 דקות.
-
הוציאו את התבנית מהמקפיא, רפדו את פני הבצק בנייר אפייה והניחו מעליו ערמה של גרגירי חומוס או אורז ליצירת משקולת.
-
הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואפו במשך כ-25 דקות או עד שהבצק מזהיב.
-
הוציאו את התבנית מהתנור והסירו את נייר האפייה. אם הבצק זהוב בצדדים אך באמצע עדיין לא נאפה, הכניסו שוב לתנור ואפו במשך 5 דקות נוספות.
אופן הכנת המלית ואפיית הקיש:
-
שברו את הביצים לתוך קערה, הוסיפו שמנת מתוקה, חלב וגבינה לבנה וטרפו עד שכל המרכיבים מתאחדים.
-
הוסיפו לתערובת את הגבינה הבולגרית המגוררת ואת הגבינה הצהובה וערבבו.
-
הוסיפו 2 כפות קמח תופח וטרפו היטב. הוסיפו גם את עשבי התיבול ולבסוף מלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים.
-
מזגו את התערובת בעדינות על הבצק האפוי. חתכו עגבניות שרי לחצאים והניחו אותן בעדינות על התערובת, כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה.
-
הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפו במשך כ-25 דקות. בסופן הקיש אמור לקבל צבע חום זהוב ולהיות יציב לגמרי.
-
הוציאו את הקיש מהתנור והגישו ופרסו אותו לאחר שהתקרר מעט.
מקור: יהודית כהן מורחיים