בלילת הטמפורה שבדרך כלל מטוגנת בשמן עמוק, עוטפת במתכון זה את הירקות בציפוי אוורירי אשר שומר על עסיסיותם בזמן האפייה בתנור ובכך משדרגת את טעמם
אופן הכנת הבלילת טמפורה:
-
שפכו את כוס מי הקרח לקערה גדולה, הוסיפו את הביצה והקציפו היטב.
-
הוסיפו את הקמח ואת הסודה לשתייה וערבבו היטב בעזרת מטרפה. השתדלו שלא להקציף את התערובת יותר מדי.
-
כסו את הקערה בניילון נצמד והכניסו אותה למקרר למשך הזמן שאתם מכינים את הירקות.
אופן הכנת הירקות:
-
חממו מראש תנור לחום של 230 מעלות.
-
חתכו את הירקות לקוביות, לפי הכתוב בתיאור הרכיבים, הניחו בקערה גדולה, הוסיפו מלח, פלפל שחור ואת השמן זית וערבבו היטב.
-
רפדו תבנית בנייר אפייה, הוציאו את בלילת הטמפורה מהתנור וטבלו כל קובייה של ירק בתוך הבלילה. נערו מעט להסרת עודפים והניחו על התבנית. המשיכו בפעולה זו עד שכל הירקות יהיו מצופים בבלילה ומסודרים בתבנית. הקפידו שבין הירקות יהיה רווח מספיק.
-
זלפו מעל הירקות מעט שמן זית ואפו בתנור למשך כ-20 עד 30 דקות.
-
הערה: ניתן לבחור ירקות על פי ההעדפה האישית שלכם לטבילה בטמפורה.
מקור: שירלי ס.