פולנטה היא מנה נהדרת שרבים אוהבים, והמתכון הבא מאפשר לכם ליהנות ממנה כמנה צמחונית עיקרית ומעוררת תיאבון, כמו גם כתוספת לכל מנה אחרת שתרצו להגיש לשולחן. האורחים יבקשו תוספת ואתם תיהנו משלל מחמאות!
אופן הכנת הפולנטה:
-
מוסיפים לסיר הריק 3 כוסות מים וקמצוץ מלח, ומביאים לרתיחה. מוסיפים בהדרגה את קמח התירס, תוך כדי בחישה מהירה. המשיכו לערבב עד לקבלת תערובת במרקם חלק ולא גושי.
מקור תמונה:
Edsel Little
-
ממשיכים לבשל את הפולנטה במשך 20-30 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם.
-
מכבים את האש, מוסיפים את השום, שמן זית, חמאה, גבינה מגוררת וקמצוץ מלח ופלפל שחור
אופן הכנת הפטריות:
-
מבשלים את הפטריות בסיר על חום גבוה יחד עם שמן זית, ומוסיפים את בצל השאלוט וקמצוץ מלח. לאחר מספר דקות של בישול מוסיפים גם את גרגרי החומוס ורוטב הסויה. ממשיכים לבשל עד לקבלת גוון זהוב, בין 8 ל-10 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם.
-
מוסיפים את חומץ השרי, מערבבים ומאפשרים לרכיבים להתבשל במשך כדקה.
-
מסירים מהאש, מוסיפים טרגון ועירית, מערבבים ומעבירים לצלחת.
מקור: מתן.ח