header

מתכון לקורנפלקס עם ציפוי ביתי מתוק של חמאה ודבש

מדפי החנויות מלאים בדגני בוקר עם טעמים ותוספות מכאן ועד מחר עבור ילדים ומבוגרים, אך כמו בהרבה מקרים אחרים, מדובר במוצרי מזון תעשייתיים שחלק גדול מהרכיבים שבהם לא מומלצים לצריכה מוגזמת אם בכלל. אז מה בכל זאת אפשר לעשות אם רוצים לאכול משהו בעל טעם מתוק ועשיר יותר מקורנפלקס רגיל ללא סוכר? במתכון הבא תמצאו תשובה פשוטה ומעוררת תיאבון, כי בעזרת ציפוי עשיר של דבש וחמאה אתם יכולים להפוך כל שקית של קורנפלקס או דגני בוקר דומים לארוחת בוקר טעימה או חטיף לכל שעות היום.

זמן הכנה: 25 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לקורנפלקס עם ציפוי ביתי מתוק של חמאה ודבש מקור תמונה: tasty.co
רכיבים לקורנפלקס בציפוי דבש וחמאה:
סוכר חום - 50 גרם
דבש - 3 כפות
תמצית וניל - ¼ כפית (לא חובה)
קורנפלקס - 4 כוסות (ניתן להשתמש בדגני בוקר נוספים ללא תוספות)
אופן הכנת קורנפלקס בציפוי דבש וחמאה:
  1. רפדו תבנית בנייר אפייה וחממו מראש תנור ל-150 מעלות.
  2. בינתיים חממו מחבת גדולה על אש בינונית והמיסו בתוכה את החמאה.
  3. לאחר שהחמאה נמסה, הוסיפו סוכר חום, דבש וגם תמצית וניל אם בחרתם להשתמש בה. ערבבו קלות ובשלו את התערובת עד שהסוכר מתמוסס. הטו את המחבת לצדדים תוך כדי הבישול כדי לפזר באופן אחיד את הרכיבים ולמנוע חתיכות שרופות.
  4. לאחר בישול של כ-3 דקות, אם נותרו גושי סוכר על המחבת מעכו אותם עם מרית ואז הסירו את המחבת מהכיריים.
  5. הוסיפו כמו שיותר מהר את הקורנפלקס למחבת וערבבו בעדינות מבלי לשבור את דגני הבוקר עד שכל המסה מכוסה בציפוי באופן אחיד.
  6. העבירו את הקורנפלקס המצופה לתבנית שהכנתם מראש ושטחו אותו על נייר האפייה בעזרת מרית או כף עץ.
  7. הכניסו לתנור לאפייה של כ-10 דקות, לאחר מכן הוציאו את התבנית ותנו לקורפלקס להתקרר במשך 20 דקות.
  8. הקורנפלקס המשודרג שלכם מוכן וניתן לפורר אותו בעדינות כדי לאכול בקערה עם חלב או לשבור חתיכות גדולות כדי לאכול ביד כמו חטיף מושלם תוצרת בית.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.