הקוגל הובא ארצה על ידי יהודי אשכנז ומזרח אירופה, ונחשב לאחד המאכלים המרכזיים על פלטת השבת היהודית. אך מאז שעשה עלייה לישראל, הקוגל המסורתי קיבל אינספור גרסאות שונות, שהפכו אותו ליותר מפשטידה פשוטה המבוססת על תפוחי אדמה או אטריות. את אחת מהגרסאות המעניינות ביותר שאנחנו נתקלנו בהן ברצוננו לשתף איתכם במתכון של היום - אז הוציאו מחברות מתכונים וכלי בישול, והכינו קוגל זוקיני-גזר מטריף שיפיח רוח חיים על שולחן השבת שלכם!
רכיבים לקוגל זוקיני וגזר:
אופן הכנת קוגל זוקיני וגזר:
-
גרדו באמצעות פומפייה מתאימה את הזוקיני, הגזר והבצל.
-
הניחו מחבת על להבה בינונית וחממו 1 כף שמן זית. טגנו את הירקות המגורדים במנות קטנות, עד להתרככות ושקיפות. תבלו במלח ופלפל.
-
את הירקות המטוגנים יש להעביר למסננת שיושבת על גבי קערה כדי לנקז את כל הנוזלים העודפים והשמן.
-
גרדו את תפוח האדמה בפומפייה, והעבירו אותו לטיגון במחבת עם 1 כף שמן זית, כ-8 דקות על להבה בינונית. בסיום העבירו לקערה ריקה והניחו בצד.
-
חממו תנור ל-180 מעלות. בינתיים שמנו תבנית עגולה (קוטר 22 ס"מ, עומק 5 ס"מ) בעזרת 2 כפות שמן זית. לאחר מכן, הכניסו אותה לתנור למשך 5-10 דקות עד להתחממות השמן.
-
בקערה גדולה ערבבו את הביצים עם גרידת לימון, בזיליקום, רוזמרין וקמח מצה. הוסיפו את כל הירקות המטוגנים (כולל תפו"א) וערבבו עד להשתלבות.
-
צקו את התערובת אל תוך התבנית החמה וישרו את חלקה העליון בעזרת כלי כמו מרית או כף.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 45-55 דקות, עד שהחלק העליון מקבל גוון זהוב-שחום. אם הבחנתם במיצים עודפים לקראת סיום זמן האפייה, ניתן לשפוך אותם לכיור ולהחזיר לאפייה.
-
בסיום האפייה, הניחו לקוגל להתקרר במשך 20 דקות. חתכו למשולשים, הגישו והתענגו בתיאבון!