header

מתכון לגלידה-בקלוואה מטוגנת

בקלוואה היא קינוח ערבי-טורקי מסורתי שכולם מכירים – אבל לנו יש בשבילכם היום הצעה למתכון מטוגן שישדרג לכם את הבקלוואה ויתאים אותה גם לימי הקיץ החמים, עם שילוב חם וקר שיענג לכם את הפה. הוא כולל שימוש בגלידה פיסטוק, שהפכה בשנים האחרונות להיות טעם מבוקש במיוחד שיש המחפשים בנרות ממש. כל דבר במנה הזו מספק במיוחד, ואתם הולכים להתענג על כל ביס וביס שתתנו בבקלוואת גלידה המטוגנת הזו.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לגלידה-בקלוואה מטוגנת מקור תמונה: tasty.co
רכיבים לגלידה-בקלוואה מטוגנת:
גלידת פיסטוק - 4 כפות גלידה (ניתן להמיר בגלידה פרווה/טבעונית)
שמן צמחי - לטיגון
מי ורדים - 3 טיפות
סוכר - ¼ כוס
מים - ⅓ כוס
מיץ לימון - מ-½ לימון
אופן הכנת גלידה-בקלוואה מטוגנת:
  1. ערמו את דפי הפילו זה על זה. הניחו את כדורי גלידת הפיסטוק במרכז משטח הבצק שנוצר, על גבי דף הפילו העליון. קפלו את קצוות ערמת דפי הפילו על גבי כדורי הגלידה לכדי צורת מעטפה אדוקה והכניסו למקרר.
  2. הפכו את מעטפת דפי הפילו עם הגלידה על גבי צלחת, כך שהצד של קו החיבור שסגרתם יהיה כלפי מטה, ואז הכניסו את הצלחת למקפיא ל-5 שעות.
  3. הכינו את סירופ מי הוורדים: הכניסו לסיר קטן את הסוכר, המים, מי הוורדים ומיץ הלימון. חממו את הסיר על אש קטנה-בינונית עד שהסוכר מתמוסס ועד שהסירופ מסמיך בעדינות, כ-5-7 דקות. הסירו את הסיר מהאש ותנו לסירופ להצטנן לחלוטין.
  4. מלאו מחבת גדולה עם דפנות גבוהות בשמן צמחי עד חצי הגובה. חממו את המחבת על להבה בינונית עד שטמפרטורת השמן תגיע ל-185 מעלות.
  5. הוציאו את מעטפת עלי הפילו עם הגלידה מהמקפיא והעבירו אותה מיידית למחבת עם השמן החם. טגנו למשך 1-2 דקות על כל צד, עד שהבקלוואה מזהיבה. הוציאו את הגלידה-בקלוואה מהשמן במחבת, והניחו לייבוש על מגבת נייר.
  6. העבירו את הבקלוואה לצלחת הגשה, זלפו מעליה את סירופ מי הוורדים, קשטו עם מעט שבבי פיסטוק קצוצים והגישו מיד. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.