בורקיטס - בורקסים קטנטנים מבצק קריספי מעודן, המחביא בתוכו תערובת חמימה של תפוחי אדמה ובצל סגול. הביס הראשון יגרום לכם לרצות להמשיך לאכול, והאחרון יגרום לכם לקחת עוד אחד ועוד אחד. הבורקיטס יכולים להשתלב נהדר בארוחת הערב עם סלט טרי, חביתה וגבינות, ויכולים להיות חלק מארוחת צהריים לצד מנה עיקרית טעימה. אופן ההכנה שלהם קל ומהיר; בזמן שהבצק נח ותופח מכינים את המילוי, מתחילים בהכנת הפירה כמו במתכון של פירה קרמי וחלבי, מתבלים, מכניסים לתוך הבצק, מכניסים לתנור, ותוך פחות מחצי שעה יש לכם בורקסים חמים, נהדרים, אבל מסוכנים ;)
כמה טיפים לפני שנתחיל ללמוד איך מכינים בורקיטס עם תפוחי אדמה:
סגירה הבצק: חשוב לסגור ולהדק היטב את שולי הבצק, אחרת הבורקיטס יפתחו והמילוי יברח החוצה. לסגירה טובה ויצירת דוגמה דקורטיבית ניתן להיעזר במזלג, או במכשיר ידני להכנת כיסוני בצק
הגודל: במתכון בחרתי להכין בורקסים קטנטנים חמודים, אפשר כמובן להכין אותם בכל גודל שתרצו, הכל תלוי בגודל הכוס / הרינג שתבחרו להשתמש בהם.
קריצת העיגולים: אם קשה לכם לקרוץ עיגולים והבצק נדבק, קמחו מעט את הבצק או את הכלי שאיתו אתם עובדים.
הביצה: אפשר להחליף את הביצה הטרופה בכף שמן זית או מים.
שדרוג המילוי: ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים, תרד, פטריות חתוכות וכדומה.
זמן האפייה: זמן האפייה ישתנה בהתאם לגודל שתבחרו להכין. ככל שהם יהיו גדולים יותר כך יתארך זמן ההכנה. מומלץ להציץ לאחר 10 דקות אפייה ולראות האם יש צורך להמשיך או שהם מוכנים.