לא סתם במסעדות רבות יפתחו עבורכם כל ארוחה עם סלסלת לחמניות קטנה, כי זאת פשוט תוספת מושלמת כמעט לכל ארוחה. זה תמיד תענוג כשיש מאפה חם כדי לטבול במרק או לנגב רוטב טעים, ואת מיני הלחמניות שתוכלו להכין בעזרת המתכון הבא זה גם תענוג פשוט לאכול כפי שהן! כל ביס קטן ונימוח ממלא את הפה בטעם של חמאה, שום וגבינת צ'דר, ומכל התענוג הזה אפשר ליהנות בלי לעבוד הרבה ואחרי אפייה קצרה של 10-15 דקות בלבד!
רכיבים למתכון למיני לחמניות שום וצ'דר:
אופן הכנת המתכון למיני לחמניות שום וצ'דר:
-
חממו מראש תנור ל-220 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
ערבבו בקערה בינונית קמח, אבקת אפייה, מלח וחצי כפית אבקת שום.
-
השתמשו במזלג או כלי דומה כדי למעוך את קוביות החמאה לתוך הרכיבים בקערה עד שמתקבלת תערובת אחידה במרקם גס.
-
הוסיפו לקערה את החלב ואת גבינת הצ'דר, וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה ולא מעבר.
-
בעזרת כף גלידה או פריט דומה, צרו מהתערובת כדורים גסים (כדור מכל 3 כפות של תערובת בערך) ופזרו אותם על התבנית.
-
ערבבו חמאה מומסת עם אבקת השום שנותרה ומרחו אותה על הלחמניות, ניתן גם לפזר קמצוץ מלח בנוסף. שמרו מעט ממשחת החמאה המומסת והשום בצד.
-
אפו את הלחמניות למשך 10-15 דקות, עד שהתחתית שלהן מקבלת גוון חום.
-
הוציאו מהתנור, מרחו על הלחמניות את שארית החמאה והשום והגישו חם.