header

מתכון לקציצות כרובית פשוטות וטעימות

כרובית יכולה להיות בסיס להרבה מתכונים נהדרים, וקציצות הירק הנהדרות שלפניכם בהחלט ראויות להיכנס לרשימה הזאת. מדובר במנה קלה להכנה עם יחסית מעט רכיבים, שיכולה להיות תוספת לכל ארוחה או מנה עיקרית עבור צמחונים או אנשים שפשוט מכורים לטעם הנהדר של כרובית מטוגנת. נסו אותו בעצמכם ואולי תתמכרו גם אתם!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות כרובית פשוטות וטעימות מקור תמונה: justataste.com
רכיבים לקציצות כרובית:
ראש כרובית - גדול (שטוף ומפורק לחתיכות בינונית-קטנות)
קמח - ½ כוס (רגיל או מלא)
ביצים - 2 (טרופות קלות)
שיני שום - 3 (כתושות)
בצל ירוק - 3 כפות ועוד לקישוט (קצוץ דק)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
שמן - לטיגון
שמנת חמוצה - להגשה (לא חובה, ניתן להחליף ביוגורט בטעם טבעי)
אופן הכנת הקציצות כרובית:
  1. חממו סיר גדול עם מים וקצת מלח מעל להבה גבוהה עד שהמים רותחים, ואז הוסיפו את הכרובית. בשלו אותה למשך 3-5 דקות, עד שהיא רכה וניתן לנעוץ בחתיכות מזלג בקלות.
  2. סננו את הנוזלים העבירו את הכרובית לקרש חיתוך, המתינו שהיא תתקרר קצת וקצצו אותה לחתיכות קטנות בערך בגודל של אפונה.
  3. קחו בערך 4 כוסות של כרובית קצוצה (בשאר אפשר להשתמש למתכונים אחרים או פשוט לאפות בתנור ולאכול) וערבבו בקערה גדולה עם קמח, ביצים, שום, בצל ירוק, מלח ופלפל שחור. preperation
  4. חממו שמן במחבת מעל להבה בינונית-נמוכה, ואז הניחו 2 כפות של תערובת הכרובית בתוך השמן ושטחו אותן קלות כדי ליצור את הקציצות שלכם. טגנו אותן במרווחים אחת מהשנייה כדי שלא יידבקו למשך 2-3 דקות מכל צד.
  5. בסיום הטיגון, כשהן זהובות וקצת פריכות, העבירו את קציצות הכרובית לצלחת מכוסה בנייר סופג והמשיכו לבשל עד לסיום התערובת.
  6. קשטו את המנה המוכנה עם קצת בצל ירוק קצוף והגישו לצד שמנת חמוצה או יוגורט אם תרצו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.