כרובית יכולה להיות בסיס להרבה מתכונים נהדרים, וקציצות הירק הנהדרות שלפניכם בהחלט ראויות להיכנס לרשימה הזאת. מדובר במנה קלה להכנה עם יחסית מעט רכיבים, שיכולה להיות תוספת לכל ארוחה או מנה עיקרית עבור צמחונים או אנשים שפשוט מכורים לטעם הנהדר של כרובית מטוגנת. נסו אותו בעצמכם ואולי תתמכרו גם אתם!
אופן הכנת הקציצות כרובית:
-
חממו סיר גדול עם מים וקצת מלח מעל להבה גבוהה עד שהמים רותחים, ואז הוסיפו את הכרובית. בשלו אותה למשך 3-5 דקות, עד שהיא רכה וניתן לנעוץ בחתיכות מזלג בקלות.
-
סננו את הנוזלים העבירו את הכרובית לקרש חיתוך, המתינו שהיא תתקרר קצת וקצצו אותה לחתיכות קטנות בערך בגודל של אפונה.
-
קחו בערך 4 כוסות של כרובית קצוצה (בשאר אפשר להשתמש למתכונים אחרים או פשוט לאפות בתנור ולאכול) וערבבו בקערה גדולה עם קמח, ביצים, שום, בצל ירוק, מלח ופלפל שחור.
-
חממו שמן במחבת מעל להבה בינונית-נמוכה, ואז הניחו 2 כפות של תערובת הכרובית בתוך השמן ושטחו אותן קלות כדי ליצור את הקציצות שלכם. טגנו אותן במרווחים אחת מהשנייה כדי שלא יידבקו למשך 2-3 דקות מכל צד.
-
בסיום הטיגון, כשהן זהובות וקצת פריכות, העבירו את קציצות הכרובית לצלחת מכוסה בנייר סופג והמשיכו לבשל עד לסיום התערובת.
-
קשטו את המנה המוכנה עם קצת בצל ירוק קצוף והגישו לצד שמנת חמוצה או יוגורט אם תרצו.