header

מתכון למרק סלמורחו קר

סלמורחו (Salmorejo) הוא מרק עגבניות קר מדרום ספרד, שנהוג להגדיר כגרסה עדינה ומעודנת יותר לגספצ'ו קלאסי. עגבניות הן ללא ספק הכוכבות של המנה העשירה הזאת, שמקבלת חיזוק טעמים נפלא משמן זית מעושן שאמנם לא ניתן למצוא בכל מכולת, אך בהחלט כדאי להשקיע ולחפש אותו טוב טוב. אם תעשו זאת וגם תשתמשו בלחם ג'בטה איכותי, תיהנו ממרק קר נפלא שיהפוך את ימי הקיץ החמים להרבה יותר נעימים וטעימים.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למרק סלמורחו קר מקור תמונה: foodandwine.com
רכיבים למרק סלמורחו קר:
עגבניות - כ-900 גרם (חצויות)
ג'בטה - 4 פרוסות (בלי ה"קשה" וחתוכות לקוביות, ניתן להשתמש בלחם איטלקי דומה)
שום כתוש - ¼ כפית
שמן זית - ¼ כוס (ועוד קצת לקישוט, רצוי להשתמש בשמן זית מעושן)
מלח - לפי הטעם
ענבים ירוקים - 5-6 (ללא גרעינים)
שקדים קלויים - כף (קצוצים, לקישוט)
אופן הכנת המרק סלמורחו קר:
  1. גרדו בעזרת פומפייה את חצאי העגבניות לתוך קערה בינונית, עד שנשארת רק הקליפה שאותה יש לזרוק.
  2. הוסיפו את קוביות הלחם לעגבניות, ערבבו קלות והעבירו את התערובת לתוך מעבד מזון.
  3. המתינו כרבע שעה מבלי להפעיל את מעבד המזון כדי לאפשר ללחם להתרכך, ואז הוסיפו לתערובת שום כתוש וחומץ. הפעילו את מעבד המזון בפולסים קצרים באופן הדרגתי עד לקבלת מרקם חלק.
  4. הוסיפו בהדרגתיות את שמן הזית תוך כדי שמעבד המזון פועל על עוצמה בינונית.
  5. לאחר שהשמן התאחד עם שאר רכיבי המרק, העבירו את הנוזל דרך מסננת לתוך קערה גדולה והכניסו אותה למקרר למשך שעה או לאורך לילה שלם.
  6. בתום הקירור, חלקו את המרק לכלי הגשה, קשטו כל אחד בענבים ושקדים, והגישו לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.