header

3 מתכונים לארוחות בוקר בתבנית מאפינס שתרצו לאכול בכל יום

ארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום, והיא יכולה להיות גם המפנקת ביותר - אם מכינים אותה כמו שצריך. 3 מתכוני המאפינס הפשוטים הבאים יאפשרו לכם לעשות זאת בדרך נפלאה – רק בחרו את ארוחת הבוקר המועדפת עליכם וצרו לעצמכם מנה שתעלה חיוך על פניכם למשך כל היום.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 18
רמת קושי: קל
רכיבים למאפינס בננה-שיבולת שועל:
בננה - 1 (רכה)
ביצה - 1
דבש - 2 כפות
אבקת אפייה - 1 כפית
קינמון - 1 כפית
אגוז מוסקט - ½ כפית
מלח - 1 כפית (אפשר גם פחות)
תמצית וניל - 1 כפית
יוגורט יווני - ½ כוס (145 גרם)
שיבולת שועל - ½1 כוס (150 גרם)
חלב - 1 כוס (240 מ"ל)
פירות או אגוזים חתוכים לבחירתכם - תפזורת (תותים, תפוחים, פירות יער, שקדים וכדומה...)
רכיבים למאפינס ביצים אפויות עם ירקות:
מלח - לפי הטעם
פלפל - לפי הטעם
ירקות קצוצים וגבינות לבחירתכם - תפזורת (תרד, עגבניות, בצל, גמבה, ברוקולי, פטריות, גבינת צ'דר וכדומה...)
רכיבים לקעריות גרנולה עם יוגורט ופירות:
בננה - 1 (רכה)
דבש - ¼ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
מלח - 1 כפית (אפשר גם פחות)
קינמון - 1 כפית
שיבולת שועל - ½1 כוסות (150 גרם)
יוגורט יווני - 1 כוס (285 גרם)
פירות חתוכים לבחירתכם - תפזורת (תותים, פירות יער, תפוח, קיווי, בננה, מנגו, אננס וכדומה...)
אופן הכנת המאפינס בננה-שיבולת שועל:
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. מעכו את הבננה בקערה בינונית עד שתתקבל מחית, הוסיפו ביצה וערבבו היטב.
  3. הוסיפו דבש, אבקת אפייה, קינמון, אגוז מוסקט, מלח, תמצית וניל ויוגורט יווני וערבבו היטב.
  4. הוסיפו את שיבולת השועל וערבבו עד שכולה מכוסה בתערובת, ולאחר מכן הוסיפו את החלב וערבבו שוב.
  5. שמנו תבנית קאפקייקס ומלאו כל גומה עד לרבע מגובהה בתערובת. כעת הוסיפו את הפרי או האגוז שבחרתם (ניתן לשלב), כסו עם עוד תערובת ועם עוד מהתוספת שבחרתם.
  6. אפו את המאפינס למשך 30 דקות או עד שהם תופחים ומזהיבים בקצוות.
  7. תנו להם להתקרר למשך 5 דקות ואכלו בהנאה.
אופן הכנת המאפינס ביצים אפויות עם ירקות:
  1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. שמנו תבנית מאפינס ומלאו כל גומה בתוספות שבחרתם – ניתן ומומלץ ליצור שילובים.
  3. שברו את 5 הביצים לתוך כוס מדידה, הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם וטרפו היטב.
  4. מזגו את הביצים לגומות שבתבנית ומלאו אותן עד הסוף.
  5. אפו בתנור למשך 20 דקות, עד שהביצים מתייצבות, והגישו.
אופן הכנת הקעריות גרנולה עם יוגורט ופירות:
  1. מעכו את הבננה בקערה בינונית עד שתתקבל מחית, הוסיפו דבש ותמצית וניל וערבבו היטב.
  2. הוסיפו מלח, קינמון ושיבולת שועל וערבבו עד ששיבולת השועל מכוסה כולה בתערובת.
  3. העבירו 2 כפות מהתערובת לכל גומה בתבנית הקאפקייקס, וצרו בכל גומה צורה קעורה בעזרת כף. הכניסו למקרר למשך שעה.
  4. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות, הדקו עוד קצת את שיבולת השועל לכדי צורת קערה, וכשהתנור חם הכניסו אליו את התבנית למשך 30 דקות.
  5. תנו לשיבולת השועל להתקרר למשך 5 דקות, ולאחר מכן הוסיפו לכל "קערה" שיצרתם יוגורט יווני, עליו תשימו כל תוספת שבחרתם, והגישו.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.