מתלבטים האם כדאי לכם להכין פיצה או פשטידה? למה לא ליהנות משני העולמות? המנה הבאה תעזור לכם להפסיק לשבור את הראש, ותפתיע את האורחים שלכם ללא ספק. קבלו את פשטידת הפיצה הטעימה הזו, שהיא כנראה חלומו של כל חובב אוכל איטלקי. אז קדימה, הפשילו שרוולים והתחילו להכין מנה נהדרת שתחמם אתכם בחורף, תפנק אתכם בקיץ, ובאופן כללי תעלה חיוך ענקי על פניו של כל מי שיטעם אותה!
מקור תמונה:
delish
רכיבים למתכון לפשטידת פיצה:
אופן הכנת המתכון לפשטידת פיצה:
-
מזגו מים לקערה קטנה, העבירו לתוכה סוכר ותנו לו להתמוסס. לאחר מכן הוסיפו שמרים וחכו כ-8 דקות עד להופעת שכבה עליונה של קצף.
-
בקערה שנייה וגדולה ערבבו קמח, מלח ושמן זית. לאחר מכן העבירו לתוכה את תערובת השמרים, והמשיכו לערבב עם כף מעץ עד לקבלת מרקם אחיד שמתחיל להרגיש כמו בצק.
-
המשיכו ללוש את העיסה שקיבלתם למשך כ-5 דקות או עד לקבלת מרקם גמיש ומעט דביק, והוסיפו לתוכה קמח בעת הצורך.
-
רססו קערה גדולה נוספת בשמן, הניחו בתוכה את הבצק בצורת כדור וכסו אותה עם מגבת נקייה ויבשה. הניחו את הקערה באזור חמים במטבח עד שהבצק יתפח ויכפיל את גודלו, למשך כשעה וחצי.
-
כשהבצק יהיה מוכן, חממו תנור ל-230 מעלות, שמנו מחבת גדולה ופזרו על תחתיתה קמח תירס.
-
בזקו על שיש נקי מעט קמח, הניחו מעליו את הבצק המוכן ורדדו אותו עם מערוך או עם הידיים, עד לקבלת עיגול בקוטר של כ-30 סנטימטרים.
-
העבירו את הבצק למחבת המוכנה והצמידו אותו לתחתיתה ולצדדיה. פזרו גבינת מוצרלה על הבצק המכסה את תחתית המחבת, שפכו מעליה רוטב מרינרה ובזקו אורגנו וגבינת פרמזן.
-
הכניסו את המחבת לתנור המחומם ואפו את פשטידת הפיצה למשך כ-20 דקות או עד להשחמה.
-
הוציאו בזהירות את המחבת מהתנור, והגישו לשולחן עם חיוך.
טיפ השף:
במקום להכין בצק, ניתן להשתמש בבצק שמרים מוכן.