header

מתכון למלית תותים ושקדים קצוצים

תותים טריים ושקדים הם מתכון מעולה למילוי עבור טארטים ודברי מאפה קטנים. השילוב בין מתיקות התות לבין העידון של השקדים הקלויים מהווים קינוח אידיאלי לסיום הארוחה.

זמן הכנה: 8 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למלית תותים ושקדים קצוצים מקור תמונה: dontforgetdelicious
רכיבים למלית תות ושקדים:
שקדים - ½ כוס (קלויים וקצוצים)
קמח - 2 כפות
סוכר חום - 2 כפות
חמאה - 1 כף
תותים - 100 גר' (שטופים וחתוכים לפרוסות)
סירופ מייפל - 2 כפות (לזילוף על הבצק)
רכיבים לבצק והמילוי:
בצק פילו - 4 דפים
אופן הכנת המלית תות ושקדים:
  1. הניחו את השקדים, הקמח, הסוכר החום והחמאה במעבד מזון.
  2. ערבבו את הרכיבים עד לטחינת השקדים.
  3. הוסיפו ביצה, ערבבו שנית עד לקבלת תערובת אחידה והניחו את התערובת בצד.
  4. הברישו את הבצק עם מעט חמאה וזלפו שכבת סירופ מייפל.
  5. על שכבה זו הניחו באופן הרצוי את התותים הפרוסים.
  6. מלאו את הבצק בתערובת השקדים והכניסו את הבצק הסגור לאפייה ב-190 מעלות. בתיאבון!
אופן הכנת הבצק והמילוי:
  1. מירחו עלה במעט שמן, הניחו מספר כפות מהמלית וגלגלו לרולדה דקה כמעיין סיגר.
  2. הברישו במעט שמן נוסף, ואפו בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות עד להזהבה.
מקור: איתי.פ
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.