תותים טריים ושקדים הם מתכון מעולה למילוי עבור טארטים ודברי מאפה קטנים. השילוב בין מתיקות התות לבין העידון של השקדים הקלויים מהווים קינוח אידיאלי לסיום הארוחה.
אופן הכנת המלית תות ושקדים:
-
הניחו את השקדים, הקמח, הסוכר החום והחמאה במעבד מזון.
-
ערבבו את הרכיבים עד לטחינת השקדים.
-
הוסיפו ביצה, ערבבו שנית עד לקבלת תערובת אחידה והניחו את התערובת בצד.
-
הברישו את הבצק עם מעט חמאה וזלפו שכבת סירופ מייפל.
-
על שכבה זו הניחו באופן הרצוי את התותים הפרוסים.
-
מלאו את הבצק בתערובת השקדים והכניסו את הבצק הסגור לאפייה ב-190 מעלות. בתיאבון!
אופן הכנת הבצק והמילוי:
-
מירחו עלה במעט שמן, הניחו מספר כפות מהמלית וגלגלו לרולדה דקה כמעיין סיגר.
-
הברישו במעט שמן נוסף, ואפו בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180° מעלות עד להזהבה.
מקור: איתי.פ