header

מתכון לקבב רומני - מיטיטי - מיץ'

כאשר חושבים על המטבח הרומני קשה להתעלם מאחת ממנות הדגל הידועות שלו – המיץ', הידוע גם כמיטיטי. למעשה זהו השם הרומני לקבב טעים ופשוט להכנה, שבזכות המרכיבים שלו הפך לאחד מכוכבי המנות הרומניות. אנחנו בטוחים שכבר יש לכם חשק לאכול אותו, אז כדאי שתכירו את המתכון הקל הבא...

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון לקבב רומני - מיטיטי - מיץ' מקור תמונה: romanianfoodblog
רכיבים למוז'דיי - רוטב שום רומני:
ראש שום - 1 (מקולף וכתוש)
מלח - 1 כפית
שמן קנולה - 2 כפות
רכיבים למיץ' / מיטיטי - קבב רומני:
בשר טחון - 1 קילו
שומן כבש - 250 גרם (טחון היטב)
לחם - 1 חתיכה (בערך בגודל כדור טניס, ללא הקשה)
מוז'דיי - 5 כפות (בקערה נפרדת)
כמון - ½ כפית
פלפל אנגלי - ½ כפית (טחון)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
סודה לשתייה - ½ כפית
אופן הכנת המוז'דיי - רוטב שום רומני:
  1. הניחו בקערה שום ומלח, ומערכו אותם היטב בעזרת עלי עד לקבלת מרקם משחתי.
  2. ערבבו את המשחה בעזרת מזלג למשך כ-3 דקות, תוך כדי הוספת שמן עד לקבלת תערובת אחידה.
אופן הכנת המיץ' / מיטיטי - קבב רומני:
  1. הניחו בקערה גדולה ועמוקה בשר טחון ושומן כבש וערבבו אותם היטב יחדיו בעזרת הידיים.
  2. טבלו היטב את הלחם ברוטב המוז'דיי, כך שכולו ייספג בו, והעבירו אל קערת הבשר.
  3. הוסיפו את שאר המצרכים וערבבו היטב עד לקבלת תערובת בשר אחידה.
  4. הרטיבו לוח או מגש עץ ואת ידיכם, והחלו לגלגל על הלוח בשר לכדי צינור ארוך בעובי של כ-3 ס"מ.
  5. חתכו את צינור הבשר לחתיכות באורך 10-12 ס"מ והניחו אותן בתבנית גדולה.
  6. המשיכו כך עד שנגמרת תערובת הבשר והעבירו את התבנית עם הקבבים אל המקרר לקירור של מספר שעות.
  7. הוציאו את התבנית מהמקרר ובשלו את הקבבים כראות עינכם – על גריל חם, מחבת פסים או בתנור, והגישו אל השולחן.
טיפ השף:
מומלץ להגיש את הקבבים לצד מוז'דיי (רוטב שום) ותפוחי אדמה אפויים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.