כאשר חושבים על המטבח הרומני קשה להתעלם מאחת ממנות הדגל הידועות שלו – המיץ', הידוע גם כמיטיטי. למעשה זהו השם הרומני לקבב טעים ופשוט להכנה, שבזכות המרכיבים שלו הפך לאחד מכוכבי המנות הרומניות. אנחנו בטוחים שכבר יש לכם חשק לאכול אותו, אז כדאי שתכירו את המתכון הקל הבא...
רכיבים למוז'דיי - רוטב שום רומני:
רכיבים למיץ' / מיטיטי - קבב רומני:
אופן הכנת המוז'דיי - רוטב שום רומני:
-
הניחו בקערה שום ומלח, ומערכו אותם היטב בעזרת עלי עד לקבלת מרקם משחתי.
-
ערבבו את המשחה בעזרת מזלג למשך כ-3 דקות, תוך כדי הוספת שמן עד לקבלת תערובת אחידה.
אופן הכנת המיץ' / מיטיטי - קבב רומני:
-
הניחו בקערה גדולה ועמוקה בשר טחון ושומן כבש וערבבו אותם היטב יחדיו בעזרת הידיים.
-
טבלו היטב את הלחם ברוטב המוז'דיי, כך שכולו ייספג בו, והעבירו אל קערת הבשר.
-
הוסיפו את שאר המצרכים וערבבו היטב עד לקבלת תערובת בשר אחידה.
-
הרטיבו לוח או מגש עץ ואת ידיכם, והחלו לגלגל על הלוח בשר לכדי צינור ארוך בעובי של כ-3 ס"מ.
-
חתכו את צינור הבשר לחתיכות באורך 10-12 ס"מ והניחו אותן בתבנית גדולה.
-
המשיכו כך עד שנגמרת תערובת הבשר והעבירו את התבנית עם הקבבים אל המקרר לקירור של מספר שעות.
-
הוציאו את התבנית מהמקרר ובשלו את הקבבים כראות עינכם – על גריל חם, מחבת פסים או בתנור, והגישו אל השולחן.
טיפ השף:
מומלץ להגיש את הקבבים לצד מוז'דיי (רוטב שום) ותפוחי אדמה אפויים.