אם אתם רוצים להכין ארוחת ערב קלילה, מזינה ומהירה שתגרום לכולם לסור לשולחן בזכות הריחות המגרים שלה, אז אתם חייבים להכיר את המתכון לביצים אפויות עם נקניקיות ובטטות. המתכון הפשוט הזה משלב מספר רב של מצרכים שבמחבת אחת עמידה לחום תנור יוצרים מנה מופלאה שמתאימה לכל שעות היום ובעיקר לארוחת ערב משפחתית סביב השולחן.
מקור תמונה:
joyofkosher
רכיבים לביצים אפויות עם נקניקיות ובטטות:
אופן הכנת הביצים אפויות עם נקניקיות ובטטות:
-
חממו תנור ל-200 מעלות.
-
חממו במחבת עמידה לחום תנור (אלומיניום או נירוסטה) שמן זית מעל לאש בינונית.
-
הוסיפו בטטות, ערבבו היטב ובשלו עד להשחמה – כ-12 דקות.
-
הוסיפו בצל, פלפל אדום וירוק, ערבבו היטב ובשלו עד להתרככות, כ-6-8 דקות.
-
הוסיפו נקניקיות, כמון, מלח ופפריקה וערבבו מדי פעם במשך 4 דקות.
-
צרו 4 גומות בתערובת שבמחבת ולתוך כל אחת מהן שברו ביצה אחת.
-
העבירו את המחבת לתנור ואפו במשך 12-15 דקות, או עד שהביצים מוכנות והחלמונים רכים.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, פזרו פלפל שחור לפי הטעם והגישו אל השולחן.