מתכון זה, בו האורז מתחלף בקינואה פריכה ובשעועית שחורה ורכה, מפנה את פניו לעבר מקסיקו הרחוקה עם תיבול יוצא דופן.
אופן הכנת הקינואה:
-
בסיר גדול, חממו שמן זית וטגנו את הבצל עד שהוא יהפוך לשקוף ולאחר מכן הוסיפו אליו שתי כוסות מים, כוס הקינואה, קורט מלח והביאו לרתיחה.
-
המשיכו להרתיח את המים כ-5 דקות נוספות, כבו את האש, כסו את הסיר והניחו לקינואה לספוג את האדים למשך כ-15 דקות.
אופן הכנת הפלפלים והמילוי:
-
חצו את הפלפלים והסירו מהם את הגבעולים והגרעינים, שימו אותם על צלחת וחממו אותם במיקרוגל למשך כ-3 דקות כדי שיתרככו מעט.
-
צקו את תערובת הקינואה לקערה וערבבו לתוכה את השעועית השחורה, העגבנייה הקצוצה, את הכוסברה, ¼ כפית מלח, ¼ כפית פלפל שחור והפלפלים החריפים הקצוצים. אם נדמה לכם שהתערובת יבשה מעט, זלפו לתוכה מעט שמן זית.
אופן הכנת הרוטב:
-
חממו על אש בינונית מעט שמן זית במחבת והוסיפו לתוכה את העגבניות המרוסקות, 2 כפות הרסק, הצ'ילי הגרוס, הסוכר וקורט מלח ופלפל שחור, ערבבו היטב, בשלו למשך 10 דקות והסירו מהאש.
-
מלאו את חצאי הפלפלים בתערובת הקינואה והניחו אותם בתבנית אפייה.
-
צקו לתוך התבנית ובין הפלפלים את רוטב העגבניות ופזרו מעליהם את הגבינות המגוררות.
-
כסו את התבנית בנייר כסף ואפו בחום של 190 מעלות למשך 25-30 דקות. לאחר מכן, הסירו את הנייר ואפו כ-5 דקות נוספות.
-
לפני ההגשה זלפו מעט מהרוטב על הפלפלים.
מקור: נדב ק.