קרואסון הוא מן המאפים הכי מזוהים עם המטבח הצרפתי הקלאסי. אם בעבר היו נוהגים לחשוב שאין כבר מה לחדש במאפה הטעים הזה, טעו ובענק! מתכון הקרואסון בשני צבעים שלפניכם הוא מעין יצירת פאר צעירה ומלאת תשוקה למאפה האהוב והמיוחד.
אופן הכנת הקרואסונים:
-
אל קערת המיקסר הכניסו קמח, סוכר, מלח, ושמרים, ערבבו בעזרת וו הלישה והחלו להוסיף את המים והחלב לאט אל תוך הקמח. לושו עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
-
חתכו כ-100-150 גרם בצק, גלגלו לכדור את החלק הגדול וכסו עם מגבת יבשה למשך 30 דקות.
-
את חתיכת הבצק הקטנה החזירו אל קערת המיקסר, הוסיפו לה צבע מאכל אדום ולושו היטב כך שכל הבצק ייצבע. אם הבצק דביק מדי הוסיפו מעט קמח.
-
עטפו את הכדור האדום בניילון נצמד והניחו בצד.
-
בינתיים הניחו נייר אפייה על משטח העבודה, שימו עליו את החמאה וכסו אותה בנייר אפייה נוסף. הכו עם מערוך את החמאה ושטחו אותה, וצרו מרובע בגודל 25X25 ס"מ שתוכלו להניח במרכז הבצק.
-
בתום זמן ההמתנה, קמחו מעט את משטח העבודה שלכם והניחו עליו את הבצק הלבן. צרו X עם סכין בחלק העליון של הבצק, ורדדו בעזרת מערוך צורה של ריבוע עם 4 "אוזניים" כאשר המרכז בגודל של 40X40 ס"מ.
-
במרכז הריבוע הניחו את ריבוע החמאה וכסו את החמאה בעזרת ארבעת שולי הבצק.
מקור תמונה:
iletaitunefoislapatisserie
-
רדדו את הבצק למלבן וצרו סימן עדין שמחלק את המלבן לשלושה חלקים שווים, קפלו את החלק הימני פנימה אל החלק המרכזי, ואת החלק השמאלי הניחו על החלק הראשון.
-
הניחו לבצק לנוח מעט במקרר, כ-10 דקות, ולאחר מכן רדדו שוב את הבצק וחזרו על הפעולה שביצעתם בשלב הקודם. עשו זאת פעם נוספת (שלישית) ולאחר מכן רדדו שוב למלבן באורך של 40-50 ס"מ וברוחב של כ-20 ס"מ.
-
כעת רדדו את החלק האדום לאותו אורך ורוחב של הבצק הלבן, נקו שאריות קמח בעזרת מברשת והרטיבו מעט את כל שטח פני הבצק הלבן עם מים.
-
הניחו את יריעת הבצק האדום על הבצק הלבן, יישרו אותו בצדדים והוציאו בועות אוויר מבין שני הבצקים.
-
רדדו את הבצקים לאורך וקמחו את משטח העבודה לפי הצורך, כך שהבצק יגיע לעובי של 5-7 מ"מ.
מקור תמונה:
iletaitunefoislapatisserie
-
ישרו את שולי הבצק מלמעלה ומלמטה וחתכו משולשים בגודל שווה כאשר החלק האדום פונה כלפי מעלה.
מקור תמונה:
iletaitunefoislapatisserie
-
לאחר יצירת המשולשים, הפכו אותם כך שהחלק הלבן יהיה כלפי מעלה ומרחו כל מרכז של משולש בריבת פטל.
מקור תמונה:
iletaitunefoislapatisserie
-
גלגלו את הבצק מבסיס המשולש (החלק הרחב) אל עבר הקודקוד הצר ביותר (החלק הצר), והניחו על תבנית עם נייר אפייה. עשו כך עם כל שאר המשולשים.
מקור תמונה:
iletaitunefoislapatisserie
-
כעת, הברישו כל קרואסון במעט חלבון, הניחו לתפיחה של כ-15 דקות ולאחר מכן הכניסו לאפייה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות למשך 20-25 דקות. אל תאפו יותר מדי זמן, אחרת הצבע הוורוד יאבד את הגוון שלו ויהפוך לחום.
-
הגישו כך או לאחר הברשה של סירופ סוכר או פידור של אבקת סוכר.