את העוגה הטעימה והמושקעת הזו מומלץ לאפות כל יום ובעיקר בט"ו בשבט, אך אנחנו ממליצים לעשות זאת ביום הארוחה, אחרת היא פשוט תחוסל ולא יישאר פירור להגיש לשולחן. המתכון לעוגה קל ופשוט להכנה והטעם מושלם, אז הרתיחו מים לשתייה חמה והרשו לעצמכם להתפנק עם קינוח שכמותו עוד לא טעמתם.
מקור תמונה:
i.pinimg
רכיבים לעוגת אגסים ומרציפן:
אופן הכנת העוגת אגסים ומרציפן:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
-
הכניסו לקערת המיקסר את המרציפן, הסוכר וגרידת התפוזים וערבבו יחד לתערובת מפוררת.
-
הכניסו את הביצים אחת אחרי השנייה תוך ערבול.
-
הוסיפו רבע מכמות הקמח וערבבו במהירות בינונית עד שהוא יטמע בתערובת.
-
ערבבו ¾ כוס ממיץ התפוזים יחד עם החמאה המומסת בקערה נפרדת.
-
הוסיפו לקערת המיקסר שליש מכמות הנוזלים תוך ערבול מתמיד. הוסיפו מעט מהקמח ואז מעט מהנוזלים, חזרו על הפעולה עד לסיום הקמח והנוזלים מהקערה.
-
כאשר העיסה מעורבבת היטב ובעלת מרקם קרמי בהיר, הוסיפו את הפירות המיובשים ואת התמרים והאגסים וערבבו היטב.
-
צקו לתבנית עגולה או קוגלהוף והכניסו לתנור למשך כ-40 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
-
ערבבו את אבקת הסוכר עם מיץ התפוזים הנותר לתערובת נוזלית מעט ודביקה.
-
שחררו את העוגה והניחו לה להצטנן מעט, צקו את תערובת אבקת הסוכר מעל לעוגה והגישו.