עוגיות הכעכע המסורתיות קיימות במספר גרסאות שונות במטבחים ממדינות צפון אפריקה, כשבתימן יש להן גרסה מתקתקה וטעימה במיוחד. בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין עוגיות קטנות וטעימות בגודל נגיסה, ואם תרצו לשדרג את המנה – מומלץ להוסיף להן אגוזים ופירות יבשים.
אופן הכנת הנגיסים:
-
בקערה גדולה, ערבבו יחד קמח, סוכר, מלח וקצח.
-
הוסיפו לקערה חמאה מומסת וערבבו היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
-
הוסיפו את המים לקערה בהדרגה עד לקבלת בצק רך.
-
חלקו את הבצק לעיגולים קטנים וגלגלו כל אחד מהם לקבלת "נחש" בצק.
-
חממו תנור ל-160 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
-
חתכו את נחשי הבצק שיצרתם בעזרת מספריים על גביי תבנית האפייה.
מקור תמונה:
shebayemenifood.com
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 10 דקות תוך כדי היפוך של הכעכים הקטנים. הוציאו את נגיסי הכעכע מהתנור והגישו חם בליווי של תוספות אהובות.