header

מתכון לעוגיות כעכע תימניות מתקתקות (Muqasqas)

עוגיות הכעכע המסורתיות קיימות במספר גרסאות שונות במטבחים ממדינות צפון אפריקה, כשבתימן יש להן גרסה מתקתקה וטעימה במיוחד. בעזרת המתכון שלפניכם תוכלו להכין עוגיות קטנות וטעימות בגודל נגיסה, ואם תרצו לשדרג את המנה – מומלץ להוסיף להן אגוזים ופירות יבשים.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות כעכע תימניות מתקתקות (Muqasqas) מקור תמונה: shebayemenifood.com
רכיבים לנגיסים:
קמח - 2 כוסות
חמאה - ½ כוס + 2 כפות (מומסת)
סוכר - 1 כף
קצח - 1 כפית
מים - ¼-⅓ כוס
מלח - ¼ כפית
אופן הכנת הנגיסים:
  1. בקערה גדולה, ערבבו יחד קמח, סוכר, מלח וקצח.
  2. הוסיפו לקערה חמאה מומסת וערבבו היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. הוסיפו את המים לקערה בהדרגה עד לקבלת בצק רך.
  4. חלקו את הבצק לעיגולים קטנים וגלגלו כל אחד מהם לקבלת "נחש" בצק.
  5. חממו תנור ל-160 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  6. חתכו את נחשי הבצק שיצרתם בעזרת מספריים על גביי תבנית האפייה. preperation מקור תמונה: shebayemenifood.com
  7. הכניסו את התבנית לתנור למשך 10 דקות תוך כדי היפוך של הכעכים הקטנים. הוציאו את נגיסי הכעכע מהתנור והגישו חם בליווי של תוספות אהובות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.