קינואה נחשבת לאחד המזונות המומלצים ביותר לבריאות הלב וכלי הדם, למניעת סוגים שונים של סרטן והקלה על מגרנות ואסתמה. אם עד היום היינו רגילים לצרוך אותה בסלט או כתוספת למנה עיקרית, כעת היא נכנסת לתנור! למדו כיצד להכין עוגיות קינואה טעימות עם נגיעת קנמון ואגוז מוסקט, שיבולת שועל ושבבי שוקולד.
אופן הכנת העוגיות קינואה:
-
חממו תנור ל-190 מעלות ושמנו תבנית אפייה גדולה.
-
ערבבו בקערה גדולה: קמח, מלח, קנמון, ציפורן, אגוז מוסקט וסודה לשתייה.
-
ערבבו במיקסר: חמאה וסוכר חום עד לקבלת תערובת חלקה (כ-3 דקות).
-
הוסיפו את הביצים ואת תמצית הוניל.
-
הוסיפו את רסק התפוחים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הכניסו את הצימוקים לתערובת.
-
תוך כדי ערבול, הוסיפי באיטיות את החומרים היבשים למיקסר וערבבו הכל יחד.
-
הוסיפו את שיבולת השועל, הקינואה והשוקולד צ'יפס.
-
בעזרת כף, צרו עיגולים על תבנית האפייה והכניסו לתנור.
-
אפו במשך 12-14 דקות, או עד להזהבה קלה.
-
הוציאו מהתנור והניחו לעוגיות להתקרר על השיש.
מקור: סמדר בן טובים